Ministarstvo privrede KS objavilo javni oglas za direktora Direkcije za turizam

0
330
Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas javni oglas za imenovanje direktora Direkcije za turizam, što je ujedno prvi put otkad je Direkcija za turizam osnovana.
Podsjećamo da je ona osnovana 2008. godine i od tada je u sastavu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, ali do današnjeg dana nikad nije počela s radom, obzirom da je propisano da Direkcija počinje s radom danom imenovanja direktora, a direktor do danas nije imenovan, niti su popunjavana druga radna mjesta u Direkciji koja su bila sistematizovana ranijim pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji.
“Turizam u Kantonu Sarajevo posljednjih godina bilježi zapažene rezultate i jedna je od naših strateških grana privrede, a ipak u Ministarstvu privrede više od decenije nema niti jednog službenika u Direkciji za turizam. To je paradoks i mi želimo da to ispravimo, zato smo i najavili pred kraj prošle godine da ćemo što skorije raspisati javni oglas za direktora Direkcije, obzirom da je to uvjet da Direkcija počne s radom. Oglas je javan i transparentan, tražimo osobu koja će svojim sposobnostima, znanjem i iskustvom doprinijeti razvoju i unapređenju turizma na području Kantona”, naveo je ministar privrede Adnan Delić.
On je dodao da je Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS uključen, te će pratiti ovaj proces od početka kako bi se izbjegle bilo kakve nepravilnosti.
Ministar je istakao i da su razvojni potencijali turizma u Kantonu Sarajevo nedovoljno iskorišteni, te da je potrebno stalno iznalaziti nova rješenja i ideje kako bi se ti potencijali maksimalno iskoristili.
Link javnog oglasa dostupan je na stranici Ministarstva privrede KS:
https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-konkurs-za-izbor-i-imenovanje-direktora-direkcije-za-turizam