Ministru Šaroviću uručena nagrada ‘Dunavski cvet’ za regionalnu saradnju

0
2750
Regionalno priznanje ministru Šaroviću dodijeljeno je na šestom Dunavskom biznis forumu

Ministaru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirku Šaroviću danas je Novom Sadu uručena nagrada za rad i doprinos ekonomskom prosperitetu ‘Dunavski cvet’.
Ovo prestižno, regionalno priznanje, ministru Šaroviću dodijeljeno je na šestom Dunavskom biznis forumu, a jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja ‘Dunavski cvet’ je i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.
U obrazloženju nagrade ministru Šaroviću, posebno se ističe njegov doprinos u povezivanju ljudi, ideja i tržišta te uklanjanju barijera u ekonomskoj saradnji i trgovini.
“Doživljavam ovu nagradu kao priznanje svom nastojanju da unaprijedim ekonomski prospertitet građana i pomognem uklanjanju brojnih prepreka u ekonomskoj sardanji sa drugim državama. Regionalna saradnja, posebno je izražena sa Srbijom, a sa zadovoljstvom mogu istaći i da je u uzlaznoj liniji i sa drugim zemljama u regionu“, istakao je prilikom dodjele priznanja ministar Šarović.
Šesti po redu ‘Dunavski biznis forum’, koji se pod motom ‘Svi za jednog, jedan za sve’, danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma, okopio je privrednike 14 država. Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala. Cilj da se na temelju Dunavske strategije koju je usvojila Evropska unija, prikaže sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se naprave planovi za budućnost, u cilju što bolje iskorišćenosti mogućnosti koje pruža saradnja država koje pripadaju dunavskom slivu.