Minna Carlberg nova Country Managerica za H&M prodajno tržište Grčke, uključujući i BiH

0
337
Minna Carlberg je odgovorna za H&M tržište sedam zemalja koje su dio grčkog prodajnog tržišta

Minna Carlberg od augusta je preuzela novu poziciju Country Managerice za H&M prodajno tržište Grčke, koje se sastoji od Grčke, Bugarske, Kipra, Hrvatske, Srbije, Gruzije i Bosne i Hercegovine.
Minna Carlberg ima veliko iskustvo u maloprodaji, a od sada je odgovorna za upravljanje svih sedam zemalja koje su dio grčkog prodajnog tržišta H&M-a sa sjedištem u Atini.
Minna ima impresivnu karijeru, koju je prije 12 godina započela u H&M-u, kao poslovna analitičarka, u odjelu zaduženom za globalnu prodaju. Nakon toga, bila je voditeljica prodajnih rješenja u Odjelu za prodaju i operacije, državna kontrolorka u Australiji i Novom Zelandu, kao i Country Managerica za Švicarsku sve do njene trenutne pozicije.
“Veoma sam uzbuđena i sretna, a moj prioritet će biti da nastavim implementirati strategiju naše kompanije, sa snažnim fokusom na razvoj korisničkog iskustva. Iznad svega, pobrinit ću se da H&M i dalje bude u srcima ljudi, pružajući im modu i kvalitet po najboljim cijenama na održiv način. H&M nije samo inspirativan brend već je i odlično mjesto gdje se ljudi mogu razvijati i rasti. Zato ćemo dalje raditi na pronalaženju i promociji talenata u kompaniji”, kazala je Minna Carlberg.
Mehmet Arisoy, koji je prethodne dvije godine upravljao ovim prodajnim tržištem, nastavit će karijeru u H&M-u, preuzimanjem novog poslovnog izazova, kao regionalni menadžer za H&M regiju Istok, sa sjedištem u Varšavi u Poljskoj.