Mišković dolazi u Sarajevo, želi graditi šoping centar vrijedan 90 miliona eura

0
983
Dosadašnji predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković bit će predsjednik Upravnog odbora

Osnivač i predsjednik Delta Holdinga, srbijanski biznismen Miroslav Mišković, istakao je na godišnjoj konferenciji kompanije da u glavnom gradu Bosne i Hercegovine želi graditi Shopping centar vrijedan 90 miliona eura.
Na pitanje ‘Blic Biznisa’ kako ocjenjuje poslovnu klimu u regiji i na kakav doček je kompanija naišla u bivšim jugoslavenskim republikama, Miroslav Mišković je rekao da Delta ne ide tamo gdje nije dobrodošla.
“Dosad nismo imali nijedan problem, nismo naišli na negativne komentare ni u Sarajevu, ni u Skoplju, ni u Zagrebu, a kakva su nam iskustva iz Ljubljane najbolje govori to što ćemo uskoro graditi još jedan hotel u Sloveniji”, izjavio je Mišković.
Kako izvještavaju beogradski mediji, Mišković je najavio da će u februaru boraviti u Sarajevu gdje Delta ima ‘fantastičnu lokaciju gdje će početi izgradnja Shopping centra u vrijednosti od oko 90 miliona eura’.
On je na konferenciji za medije rekao da je kompanija u prošloj godini ostvarila ukupan promet od 60,45 milijardi dinara (100 RSD/1,66 KM) i operativni profit od 5,23 milijardi dinara, a najavio je i nove investicije u regiji, uz napomenu da je Delta uz nekretnine zainteresirana i za širenje agrobiznisa u okolnim zemljama.