Misteriozna ‘kugla s antenom’ pala s neba u Meksiku

0
849
U lučkom gradu Veracruz, na obali Meksičkog zaliva, s neba pala misteriozna kugla

Nastavlja se ‘sezona’ padanja raznih stvari s neba u raznim dijelovima svijeta. Već smo vidjeli kako se ostatak najnovije kineske rakete rasuo nad Indijskim okeanom, pa i kako je dio SpaceX-ove putničke kapsule završio zabijen u australski pašnjak, da bi iz Meksika u javnost stigla još neobičnija priča.
Lokalni meteorolog Isidro Cano Luna na svom je Facebook profilu objavio fotografije i neke informacije o događaju koji se navodno zbio krajem jula ove godine u lučkom gradu Veracruz, na obali Meksičkog zaliva.
Cano je objavio fotografije misteriozne kugle, načinjene od slitine metala ili vrlo tvrde plastike, koja je pala s neba 31. jula, oko 22 sata po lokalnom vremenu, na jedno drvo u rezidencijalnoj četvrti.
Prema očevicima, prilikom pada čula se određena buka, no nije bilo svjetlosti ili vatrenog traga. Kugla je naizgled vrlo čvrsta, potpuno zatvorena, a na njoj je kroz niz malenih rupa ili udubljenja ispisan određeni nerazumljivi ‘kod’, kaže Cano. Jedino što nije uklopljeno u sferični oblik jest ‘antena’ koja strši iz ove kugle.
Očekivano, nakon ovakve objave na društvenim su se mrežama javile razne teorije – od toga da je i ovo dio kineske rakete koja je nedavno pala, da je riječ o vanzemaljskoj tehnologiji ili kakvoj ‘vremenskoj kapsuli’ koja će se otvoriti kada za to dođe vrijeme i otkriti ‘bitne informacije’ koje skriva u svojoj unutrašnjosti, prenosi Bug.hr.
Kako god bilo, kuglu su nedugo nakon otkrića preuzeli stručnjaci te je odnijeli s mjesta pada. Službenih informacija za sada nema.