Na Bjelašnici otvorena manifestacija ‘Telemach Winterhana market & fun zone’

0
1171
Nakon završetka oficijelnog dijela, posjetioci su imali priliku zabaviti se uz DJ RIO i DJ Katze

Na Bjelašnici je danas po prvi put svečano otvorena kulturno-sportska manifestacija pod nazivom ‘Telemach Winterhana market & fun zone’, koja će u naredna dva mjeseca, svim posjetiocima ponuditi vrhunsku zabavu uz bogat sportski, gastro i rekreativni sadržaj, namijenjen za cijelu porodicu.
Na početku ceremonije otvaranja, prisutne je pozdravio načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, koja je jedan od pokrovitelja manifestacije.
“Zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo, ZOI 84 i drugim institucijama, Općina Trnovo čini sve da ovaj prostor i samo skijalište, kao projekti od javnog značaja, ne samo za lokalnu zajednicu, nego i za Kanton, a samim tim i državu Bosnu i Hercegovinu, učini savremenimim zimskim centrom“, izjavio je Berilo.
U ime Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja je također jedan od pokrovitelja, posjetiocima se obratila Adisa Kušundžija, PR Turističke zajednice KS koja je pozvala javnost da svoje slobodne trenutke provedu upravo na Bjelašnici u sklopu zimske turističke sezone.
“Winterhana, otvaranje zimske turističke sezone, samo su neki od projekata koje Turistička zajednica KS rado podržava. Nastojimo da vaš boravak u Kantonu Sarajevio bude što bolji sa što više sadržaja i nadamo se da ćete uživati kako na Bjelašnici, tako i u Kantonu Sarajevo za vrijeme predstojećih praznika“, rekla je Kušundžija.
Direktor ZOI ’84 Nerves Alispahić, koja je partner manifestacije, izjavio je da će i ubuduće nastaviti podržavati ovakve i slične projekte kojima je cilj promovisati planinu Bjelašnicu te da će ZOI ’84 uvijek biti uz sve one koji se odluče na bilo koji način doprinijeti Bjelašnici.
Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite koja je također partner događaja, pozvao je sve prisutne da posjete njihov šator i upoznaju se sa aktivnostima, te da u narednim danima mogu izvršiti registraciju u njihovom online web servisu ‘Registar volontera’, ukoliko žele biti dio porodice Federalne uprave civilne zaštite.
Nakon završetka oficijelnog dijela, posjetioci su imali priliku zabaviti se uz DJ RIO i DJ Katze.
Pokrovitelji ‘Telemach Winterhana market & fun zone 2019’ su: Općina Trnovo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Telemach.
Organizatori: Infinity Marketing Solutions, Teamm doo, UR Staza, New Event, Underground rock club, agencija AVS.
Naredna dva mjeseca na Bjelašnici vas očekuje još mnogo zanimljivih aktivnosti i događaja za cijelu porodicu.