Na području Sarajeva instalirana još jedna javna električna punionica

0
404
Električna punionica je opremljena MOON - power punjačem koji puni snagom do 11 kW

Sarajevo je postalo bogatije za još jednu javnu punionicu za električne automobile i to na području Ilidže i Hadžića.
U saradnji sa kompanijom Porsche Bosna i Hercegovina, prvi Retail park u Sarajevu pod nazivom ‘West Gate’, investirao je više od 5.000 KM kako bi svim građanima Sarajeva i okoline bilo omogućeno besplatno punjenje njihovih električnih vozila dok obavljaju kupovinu. Otvorenju su prisustvovali članovi Porsche BiH, PR menadžerica Belgin Arnautović , e-mobility projekt menadžer Jasmin Lučkin, kao i MOON Brand manadžer Haris Muratović ali i članovi Penny plus d.o.o. Sarajevo, direktor Almedin Kadrić i marketing menadžerica Doris Rac.
Na ovaj način je prvi Retail park West Gate kao društveno odgovorna kompanija potvrdio svoju opredijeljenost ka zaštiti okoliša, smanjenju emisije CO2, kao i povećanoj energetskoj sigurnosti.
Električna punionica je opremljena MOON- power punjačem koji puni snagom do 11 kW, i do 5x brže u odnosu na kućnu utičnicu. Punionica je javnog karaktera i punjenje je besplatno za sve vozače električnih vozila.
“Koristimo priliku da se zahvalimo kompaniji Porsche BiH, koja je prepoznala potrebu da se u sklopu prvog Retail parka West Gate instalira javna punionica koja će koristiti građanima BiH i turistima bez troškova naknade, slijedeći tako praksu modernih evropskih Retail parkova“, kazao je Almedin Kadrić, direktor Penny plus.
“Ponosni smo što danas sa našim partnerom, cijenjenom kompanijom Penny Plus, zvanično puštamo u rad električnu punionicu koja će biti na usluzi svim posjetiocima West Gate kompleksa. Instalirana je AC MOON punionica snage 11 kW, koju odlikuje jednostavnost i praktičnost tokom procesa punjenja električnog automobila. Na našim cestama imamo oko 115 registrovanih električnih automobila i oko 180 električnih punionica“, zaključio je Haris Muratović, MOON brend menadžer.
Nova, javna punionica nalazi se na lokaciji Mostarsko raskršće 10 u sklopu novog Retail parka West Gate kod kružnog toka koji je veza Ilidže, Hadžića i Kiseljaka,te autoputa A1 kroz B2 lot sarajevske zaobilaznice.
Zvanično otvorenje West Gate Retail parka bit će 25. augusta u 12 sati.