Samsung najavio lansiranje najinteligentnije kombinovane mašine za veš Bespoke AI

Zahvaljujući najvećem kapacitetu u svojoj klasi, pouzdane performanse kombinovane mašine Bespoke AI™ će iz korijena promijeniti način na koji perete veš

0
447
Samsungova kombinovana mašina za veš Bespoke AI™ nudi snažne i pouzdane perofrmanse

Kompanija Samsung Electronics najavila je lansiranje kombinovane mašine za veš Bespoke AI™, najodrživije, najefikasnije i najinteligentnije Samsung kombinovane mašine za veš do sada.
Opremljena velikim kapacitetom i napravljena da štedi prostor, kombinovana mašina za veš Bespoke AI™ nudi snažne i pouzdane perofrmanse koje korisnicima štede energiju i resurse. Širenjem popularne linije Bespoke sa kuhinjskih na druge kućne aparate, ova nova kombinovana mašina za vešse odlikuje fenomenalnim dizajnom i funkcionalnošću. Kombinovana mašina za veš Bespoke AI™ će u prodavnice u Evropi i na Bliskom istoku stići u avgustu*.
Nova Samsung kombinovana mašina za veš sa prednjim punjenjem nudi takve pogodnosti korištenja i efikasnosti koje korisnicima širom svijeta omogućavaju da štede energiju, vodu i deterdžent zahvaljujući održivosti na bazi vještačke inteligencije.
Nova kombinovana mašina za vešBespoke AI™nudi funkciju AI Ecobubble™ za brzo pretvaranje deterdženta u mjehuriće koje veš trenutno upija. Primjenom tehnologije Ecobubble (ekoloških mjehurića) mašina za veš štedi čak do 70 posto energije a obezbjeđuje istu čistoću odjeće, čak i u hladnoj vodi. Isto tako, ova tehnologija takođe unapređuje uklanjanje prljavštine za 24 posto i obezbjeđuje bolju njegu vlakana za 45,5 posto, što za rezultat ima čistiju i njegovaniju odjeću nego ikada prije.
Korisnici također mogu da smanje potrošnju energije zahvaljujući ciklusu pranja AI Wash Cycle, pametnoj funkciji koja odjeću pere detaljno i nježno sa manje vode i deterdženta. Registrovanjem težine i mekoće tkanine pri svakom punjenju i analiziranjem stepena centrifugiranja, funkcija AI Wash Cycle aktivno prati trenutni nivo zaprljanosti veša. Određivanjem savršene količine vode i deterdženta putem funkcije automatskog ispuštanja i stalnim prilagođavanjem vremena natapanja, ispiranja i okretanja bubnja, ova funkcija brzo i efikasno ostvaruje najbolje rezultate za veš.
Preciznije rečeno, funkcija automatskog ispuštanja koristi tačnu količinu detedženta i omekšivača potrebnu za svako punjenje i čuva dovoljno deterženta za čak mjesec dana pranja, tako da nema potrebe za dodavanjem deterdženta pri svakom punjenju.
Kad je riječ o sušenju veša, sušilica Bespoke AI™takođe nudi različite opcije za uštedu energije. Tehnologija pumpe za zagrijavanje vazduha kod sušilica Bespoke AI™ obezbjeđuje energetski efikasniji, isplativiji i nježniji način sušenja odjeće. Tehnologija AI Dry (sušenja na bazi vještačke inteligencije) stalno prati temperaturu i vlažnost i vrši podešavanja kako bi veš bio optimalno osušen bez nepotrebnog trošenja energije. Korištenjem recikliranog toplog vazduha sušilica takođe može da smanji ukupne troškove rada i ugljični otisak.
I na kraju, kao i kod svih drugih uređaja linije Bespoke, oba dijela kombinovane mašine za veš za prednjim punjenjem integrisana su uslugom SmartThings, što korisnicima omogućava da kontrolišu energetsku potrošnju kod kuće koristeći uslugu SmartThings Energy.
Korisnici mogu da uživaju u kapacitetu od 11 kilograma ove mašine, najvećem u kategoriji od 600 milimetara. Isto tako, nova kombinovana mašina za veš sa prednjim punjenjem Bespoke se odlikuje modernim dizajnom sa ravnom prednjom stranom koja se uklapa u svaki enterijer. Linija Bespoke ravnog dizajna također nudi pogodnost i fleksibilnost pri postavljanju. Bez obzira da li stoje vertikalno ili jedan pored drugog, oba dijela se mogu uklopiti u svaki dom.
Kupovina veš mašine ili sušilice je velika investicija, a Samsung želi da garantuje da su one napravljene da traju. Za razliku od tradicionalnih motora, napredni digitalni inverterski motor kombinovane mašine za veš Bespoke AI™ koristi snažne magnete za tiše i moćnije performanse – uz manju potrošnju energije. Uz visok stepen izdržljivosti, ovaj motor koristi kvalitetne komponente i eliminiše potrebu za četkicama koje se troše. Zato Samsung nudi garanciju na 20 godina za digitalni inverterski motor u veš mašinama koje se prodaju u Evropi i SAD.
___________
*Dostupnost može zavisiti od tržišta.