Najsavremenija oprema za liječenje malignih oboljenja dostupna u Banjaluci

0
318
Novi TrueBeam linearni akceleratori pušteni u rad u Centru za radioterapiju Banja Luka

Centar za radioterapiju (član Affidea grupacije) u Banjaluci u skladu sa svojim sloganom ‘Ništa nije važnije od zdravlja’ nastavlja da pruža najbolju uslugu i postavlja standarde u liječenju malignih/onkoloških oboljenja u regionu.
Dva najsavremenija TrueBeam uređaja u svijetu danas su puštena u rad tokom ceremonije upriličene u Centru za radioterapiju Banja Luka, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Ova zdravstvena institucija je najuspješniji primjer primjene modela javno-privatnog partnerstva koje je uspostavljeno između Vlade RS, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Fonda zdravstvenog osiguranja RS, UKC Republike Srpske i Internatinal Medical Centers Banja Luka (osnivača Centra za radioterapiju i člana Affidea grupacije) koji omogućava onkološkim bolesnicima iz Republike Srpske, ali i cijele Bosne i Hercegovine i regiona pristup zdravstvenim uslugama zasnovanim na visokim profesionalnim standardima i inovacijama.
Puštanje u rad novih urađaja i razgovori o daljim unaprijeđenjima usluga i saradnje su povod prve posjete generalnog direktora Đezepe Rekija, koji je na čelu Affidea grupacije od januara 2018. godine.
“Ova investicija od više od 10 miliona KM je samo nastavak dosadašnjih ulaganja od više od 30 miliona u izgradnju objekta, opremu i edukaciju osoblja. Ali je i najava planova za nove investicije od pet miliona u naredne tri godine“m poručio je generalni direktor Reki.
“Rad Centra za radioterapiju je najbolji primjer kako se udruženim snagama mogu postići rezultati. Prema podacima Fonda zdravtsvenog osiguranja RS, u 2020. godini uslugu radioterpije koristilo je 1.700 pacijenata, a u 2019. godini na radioterapiji bilo je 1.829 pacijenata. Za šest mjeseci ove godine usluge radioterapije koristilo je 819 pacijenata. Radom Centra za radioterapiju u Banjaluci prestala je poreba za upućivanjem naših pacijenata na radioterapiju izvan Republike Srpske“, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, dr. Alen Šeranić.