Nakon 70 godina gasi se Frankfurtski sajam automobila

0
757
Organizator je odlučio da sajam automobila iz Frankfurta preseli u Minhen

Frankfurtski sajam automobila (Internationale Automobil Ausstellung – IAA), značajno mjesto evropske autoindustrije i najznačajniji sajam koji se tradicionalno održavao u drugoj polovini godine, više se neće održavati u Frankfurtu, nego u nekom drugom njemačkom gradu.
Frankfurt Motor Show jedan je od najpoznatijih i najvažnijih događaja u svijetu automobila već gotovo 70 godina. No, posljednjih mu godina nije cvjetalo cvijeće, pa se čini da je 2019. godina bila posljednja za ovaj sajam – barem kada je riječ o Frankfurtu. Ove godine sajma tamo neće biti već će, u skladu s tradicijom, na parnu godinu njegovu ulogu preuzeti Paris Motor Show, piše Autonet.hr.
No, organizator sajma, njemačka autoudruga Verband der Automobilindustrie, objavila je da 2021. godine IAA neće biti ponovno održan u Frankfurtu. Nadležni su zaključili da je bolje da se manifestaciju preseli u neki drugi grad u Njemačkoj. Za sada kao nova lokacija za najveći sajam automobila u drugoj polovini 2021. konkuriraju Berlin, Hamburg i Minhen.
Odluka o preseljenju donesena je zbog slabijeg interesa izlagača i posjetitelja za sajam u Frankfurtu.