Neboder u Hong Kongu prodan za rekordnih 5,15 milijardi dolara

0
1598
Peti neboder u Hong Kongu po visini bit će prodan za 5,15 milijardi američkih dolara

Neboder u vlasništvu najbogatijeg stanovnika Hong Konga Li Ka-shinga prodan je za rekordnih 5,15 milijardi američkih dolara, izvijestili su tamošnji mediji, a transakcija signalizira nastavljen snažan rast nekretninskog sektora u tom gradu.
Li CK Asset je 75-postotni udio u Centru, neboderu smještenom u užurbanoj gradskoj četvrti Central, prodao konzorciju koji predvodi jedna kineska energetska kompanija, objavio je Hong Kong Economic Journal, pozivajući se na neimenovane izvore.
Bude li transakcija odobrena, peti neboder u gradu po visini bit će prodan za 40,2 milijarde hongkonških dolara (5,15 milijardi američkih dolara), što je najviša cijena u povijesti Hong Konga kada su u pitanju komercijalne nekretninera, piše list, prenosi Hina.
Iznos bi nadmašio transakciju s početka godine u sklopu koje je vlada prodala zemljište u središtu grada s višekatnim parkiralištem za 23,28 milijardi hongkonških dolara Henderson Landu, u vlasništvu drugog na ljestvici najbogatijih stanovnika Hong Konga Lee Shau-kea.
Glasnogovornica kompanije CK Asset izjavila je da trenutno nema dostupnih informacija.
Sporazum će uskoro biti najavljen, a kako se navodi, ime zgrade moglo bi biti promijenjeno.