Nelt donirao 40.000 KM institucijama i ustanovama u BiH

0
711
Goran Cerovina, izvršni direktor Nelta za BiH

Kompanija Nelt uputila je donacije u vrijednosti od 40.000 KM institucijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini kako bi im pomogla u naporima da se izbore sa pandemijom koronavirusa.
Fondu solidarnosti Republike Srpske donirali su 20.000 KM, Federalnoj upravi civilne zaštite 8.000 KM, a Bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu 4.000 KM. Osim toga, Crvenom krstu Istočna Ilidža donirali su 800 maski i proizvode Neoplanta, a u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH zaštitni materijal i dezinfekciona sredstva donirali su udruženju Pomozi.ba iz Sarajeva, Bolnici Foča i Majčinom selu Međugorje.
“U trenucima kada je zdravstveni sistem pred posebnim izazovima, Nelt Grupa pomaže svakoj od zemalja u kojoj posluje na cijelom Zapadnom Balkanu, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će naše novčane donacije i proizvodi pomoći u ovoj važnoj borbi”, poručio je izvršni direktor Nelta za BiH Goran Cerovina.
On je dodao da i u ovom kriznom periodu, iako uz velike napore, Nelt stabilno posluje, a da su svi radnici zaštićeni i da djeluju u skladu sa preporukama nadležnih organa.
Klijentima i kupcima iz Nelt Grupe su poručili da su fokusirani na snabdijevanje stanovništva kojem su njihovi proizvodi neophodni kako bi što jednostavnije prebrodili trenutnu situaciju. U prethodnom periodu uručili su donacije institucijama i ustanovama u Srbiji i Crnoj Gori.