Nestlé Bosna i Hercegovina postaje dio tržišta Južne i Istočne Evrope

0
722
Alessandro Zanelli imenovan za direktora Nestlé tržišta za Južnu i Istočnu Evropu

Nestlé, najveći svjetski proizvođač hrane i pića, je 1. januara 2022. najavio uspostavljanje tržišta Južne i Istočne Evrope (SEEM), te imenovao Alessandra Zanellija za poziciju direktora tržišta.
Novo tržište sada čine Rumunija, Bugarska, zemlje Adriatic regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora), Ukrajina i Moldavija. Ova odluka je dio transformacijskog putovanja kompanije Nestlé, koje sa sobom nosi nove prilike za povećanje obima poslovanja, te rast profitabilnosti u svim kategorijama, uz istovremeni rast i razvoj ljudskih potencijala, u pet lokalnih čvorišta: Bukurešt, Sofija, Zagreb, Beograd i Kijev. Novo tržište će pokrivati oko 8.000 ljudi i pet fabrika.
“Transformisat ćemo strukturu tržišta tako da odgovara formatu koji nam omogućava da ostvarimo ambiciozne rezultate, te pobjedu u svim kategorijama i geografskim regijama koje naše tržište pokriva”, izjavio je Zanelli.
Alessandro Zanelli, koji je trenutno na poziciji voditelja tržišta kompanije Nestlé za Ukrajinu i Moldaviju, postat će voditelj novoosnovanog Nestlé tržišta za Južnu i Istočnu Evropu, uz direktno vođenje tržišta Ukrajine i Moldavije, sa centralom u Kijevu.