Njemački GS Holding gradi tvornicu metalskih proizvoda u Prozor-Rami

0
554
Općina Prozor-Rama: Potpisan ugovor s njemačkim GS Holdingom o izgradnji tvornice metalskih proizvoda

U Općini Prozor-Rama danas je svečano potpisan ugovor o izgradnji tvornice metalskih proizvoda između Općine Prozor-Rama i GS Holding GmbH Regensburg.
Ugovor je u ime Općine Prozor-Rama potpisao načelnik Jozo Ivančević, a u ime GS Holdinga direktorica Snježana Köpruner. Potpisivanjem su u konačnici definirana međusobna prava i obaveze koje će rezultirati izgradnjom novog savremenog postrojenja GS – Rama d.o.o. u poslovnoj zoni ‘Izlaz’.
Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 miliona KM. Od ukupne vrijednosti projekta Općina Prozor-Rama će u skladu sa navedenim projektom sudjelovati u novčanoj potpori iznosu od 2 miliona KM.
“Cilj nam je osim razvoja same tvornice razvijati i obrazovanje u Rami, da podignemo nivo Srednje škole. Za onaj kadar koji je nama potreban u toj tvornici. Mi računamo da bi sljedeće godine radilo negdje 70 do 100 ljudi koji će kod nas u Travniku trebati raditi kompletno na tom projektu”, kazala je između gđa Snježana Köpruner ostaloga direktorica GS – Tvornica mašina Travnik.
“Ovim pogonom pokušavamo zadržati ljude da ne idu vani. Idemo u realizaciju ovog projekta. Općina Prozor-Rama je donijela sve relevantne odluke kako bismo subvencionirali ovaj pogon”, rekao je Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama.
Ugovor o potpori zapošljavanja po projektu tvornice za obradu metala GS-Rama d.o.o. Prozor – Rama je na prijedlog načelnika općine Ivančevića prethodno stavljen pred Općinsko vijeće te jednoglasno usvojen. Do kraja 2022. godine se očekuje uposlenje 57 radnika, dok bi prosječna plaća majstora bila 1.500 KM.

U svrhu novog zapošljavanja, potpisivanjem ovoga ugovora Općina se obavezuje da će dodijeliti potporu osnivanju i radu metalske industrije po projektu GS – Rama d.o.o. Investitoru, dok se Investitor obavezuje izgraditi i opremiti novu halu, te organizirati proizvodnju uz zapošljavanje potrebnog broja uposlenika na ugovoreno razdoblje.