Njemački Selzer u Rajlovcu gradi fabriku za proizvodnju autodijelova

0
1030
Izgradnja prvog objekta površine 5.000 kvadrata završena je u augustu 2020. godine

Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni proizvodni pogoni za potrebe kompanije Veritas Atomotive u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca u sarajevskoj općini Novi Grad stigla je i renomirana njemačka kompanija Selzer Grup.
Ova kompanija iz sektora autoindustrije u Rajlovcu gradi fabriku za proizvodnju autodijelova. Izgradnja prvog objekta površine 5.000 kvadrata završena je u augustu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta, dok su u toku pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10.000 kvadrata.

Osim drugog objekta u toku su pripreme i za izgradnju trećeg objekta 

Općina Novi Grad u proteklim je godinama radila na obnovi i izgradnji infrastrukture kako bi osigurala ambijent pogodan za razvoj i ulaganja. Prioritet ove lokalne zajednice je uspostavljanje dobrih poslovnih prilika za sve koji žele širiti kapacitete ili investirati u općini, jer se na taj način stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta i kreira pozitivna slika za sve one koji žele razvijati biznis u BiH. Stoga raduje činjenica da se pojavljuju i nove kompanije iz oblasti autoindustrije zainteresirane za stacioniranje svojih kapaciteta na području općine Novi Grad, navode iz ove općine.
U proteklim godinama urađena je rekonstrukcija Rajlovačke ceste kao i njezinih krakova kroz industrijsku zonu, a tome je prethodila zamjena stare i dotrajale vodovodne mreže. Pored toga Elektroprenos BiH izgradio je novu trafostanicu, čime je osigurano stabilno snabdijevanje električnom energijom industrijske zone Rajlovac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here