Njemački Selzer u Rajlovcu gradi fabriku za proizvodnju autodijelova

0
1988
Izgradnja prvog objekta površine 5.000 kvadrata završena je u augustu 2020. godine

Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni proizvodni pogoni za potrebe kompanije Veritas Atomotive u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca u sarajevskoj općini Novi Grad stigla je i renomirana njemačka kompanija Selzer Grup.
Ova kompanija iz sektora autoindustrije u Rajlovcu gradi fabriku za proizvodnju autodijelova. Izgradnja prvog objekta površine 5.000 kvadrata završena je u augustu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta, dok su u toku pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10.000 kvadrata.

Osim drugog objekta u toku su pripreme i za izgradnju trećeg objekta 

Općina Novi Grad u proteklim je godinama radila na obnovi i izgradnji infrastrukture kako bi osigurala ambijent pogodan za razvoj i ulaganja. Prioritet ove lokalne zajednice je uspostavljanje dobrih poslovnih prilika za sve koji žele širiti kapacitete ili investirati u općini, jer se na taj način stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta i kreira pozitivna slika za sve one koji žele razvijati biznis u BiH. Stoga raduje činjenica da se pojavljuju i nove kompanije iz oblasti autoindustrije zainteresirane za stacioniranje svojih kapaciteta na području općine Novi Grad, navode iz ove općine.
U proteklim godinama urađena je rekonstrukcija Rajlovačke ceste kao i njezinih krakova kroz industrijsku zonu, a tome je prethodila zamjena stare i dotrajale vodovodne mreže. Pored toga Elektroprenos BiH izgradio je novu trafostanicu, čime je osigurano stabilno snabdijevanje električnom energijom industrijske zone Rajlovac.