NLB Banka dijamantni sponzor Drugog Ekonomskog foruma BiH

0
1362
Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke Sarajevo učestvovala je na drugom panelu Foruma

U Sarajevu se danas održava Drugi Ekonomski forum BiH u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ove godine NLB Banka d.d., Sarajevo prepoznala je veliku vrijednost ovog događaja, te je podržala njegovu organizaciju i implementaciju nastavljajući tako sa društveno odgovornim aktivnostima u ovoj godini.
“Mnogo nam je drago što smo dijamantni sponzor ove važne manifestacije, koja se po drugi put održava u našoj zemlji, a čiji je cilj unapređenje ekonomskog i poslovnog ambijenta u BiH. Ekonomski forum BiH ima višestruke vrijednosti za bh. društvo zbog činjenice da će predstavnici vlada, akademskih i poslovnih zajednica imati priliku razgovarati o problemima i prilikama sa kojima se susreću. Zadovoljstvo mi je i što lično učestvujem na drugom panelu Ekonomskog foruma ‘Javno-privatno partnerstvo u funkciji podrške infrastrukturnim projektima’ i što imam priliku razmijeniti mišljenja i iskustva sa renomiranim govornicima koji učestvuju u ovom panelu“, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

NLB Banka je podržala organizaciju Drugog Ekonomskog foruma BiH

Ekonomski forum BiH se održava u Kongresnoj sali sarajevskog hotela Holiday. Forum obuhvata četiri panela, a više od 500 učesnika razgovarat će o: konkurentnosti zemalja u regiji, javno-privatnom partnerstvu u funkciji podrške infrastrukturnim projektima, vladavini prava i pravnoj sigurnosti, te o akreditaciji visokoškolskih instituacija kao uslovu konkurentske prednosti na tržištu rada.