NLB Banka Sarajevo: Profitabilan rast u svim segmentima poslovanja

0
1338
Skupština dioničara NLB Banke Sarajevo usvojila Poslovni plan za period od 2018-2022.

Skupština dioničara NLB Banke d.d. Sarajevo je danas, na 46. sjednici, usvojila poslovni i finansijski izvještaji Banke za 2017. godinu, sa izvještajima internog i vanjskog revizora, te izvještajima o radu Nadzornog odbora i Odbora za reviziju Banke.
Na sjednici je također donesena i Odluka o usvajanju Godišnjeg obračuna Banke za 2017. godinu, a usvojen je i Poslovni plan za period od 2018. – 2022. godine, kao i Plan za održavanje adekvatnosti kapitala NLB Banke d.d. Sarajevo u istom periodu.
Osvrnuvši se na proteklu godinu, sa zadovoljstvom je istaknuto je da to bila godina intenzivnog rasta NLB Banke d.d. Sarajevo u svim segmentima poslovanja i ujedno najprofitabilnija do sada.
“U 2017. godini ostvarili smo odlične rezultate i intenzivan rast u svim segmentima poslovanja, te smo zadržali 6. mjesto u Federaciji BiH na osnovu cjelokupne aktive. Ostvarili smo neto dobit od 15,2 miliona KM, u odnosu na 2016. godinu kada je ostvareno 10,5 miliona KM, uz poboljšanu troškovnu efikasnost. U odnosu na 2016. godinu, nekvalitetni krediti su smanjeni za 25,1 milion KM, od čega je 13,9 miliona KM rezultat poboljšanih aktivnosti naplate. Također, ostvarili smo i rast ukupne aktive za 7%“, istakla je Lidija Žigić, predsjednik Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.
Ona je dodala da su visok kvalitet usluga, jedinstven pristup klijentima, moderne poslovnice koje omogućavaju efikasno i stabilno poslovanje, odlike NLB Banke na tržištu Federacije BiH koje su prepoznali i podržali klijenti.
Primaran cilj NLB Banke i u narednom periodu ostaje zadovoljstvo klijenata, koje će Banka nastojati ostvariti kreiranjem dodatne vrijednosti za klijente, nudeći im jedinstvene, kvalitetne i cjenovno prihvatljive usluge.
Banka će, istaknuto je, kontinuirano raditi na unapređenju poslovnih procesa i investirati u informacione tehnologije kako bi pojednostavila i modernizovala svoje usluge i uložiti dodatne napore da što bolje razumije svoje klijente i da im ponudi pravo rješenje u skladu sa njihovim finansijskim potrebama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here