NLB Banka u akciji sadnje drveća u Tuzli za zeleniji grad

0
474
NLB Banka Sarajevo u akciji sadnje drveća u Tuzli sa Let's Do It Tuzla i ŽOK Mikasa

Kako bi Tuzlu učinili zelenijim gradom, uposlenici NLB Banke Sarajevo i Ženske odbojkaške akademije ‘Mikasa’ su sadili drveće u tuzlanskom naselju Bulevar. Novim drvoredom koji prati pješačku zonu ovaj grad je dobio još jednu površinu koja ga čini zdravijom i atraktivnijom okolinom.
U saradnji sa Bankom i ‘Mikasom’, akciju je organizovala nevladina organizacija ‘Let’s Do It’ Tuzla koja kontinuirano sprovodi ekološke kampanje na ovom području, poput čišćenja ilegalnih otpada, sadnje drveća i podizanja svijesti o ekologiji, a čiji rad NLB Banka podržava već duži niz godina. Oni su obezbijedili neophodne materijale i alate za sadnju za 30 volontera koji su u jutarnjim satima mladicama ukrasili ovaj dio Tuzle.
Saradnja sa mladim sportistima je i dio projekta ‘NLB Sport mladima’ kojim NLB Banka pruža podršku mladim sportistima i sarađuje s njima u projektima poput ekoloških akcija.Ranije ove godine je aktivno učestovala u pošumljavanju olimpijske planine Bjelašnice kojem su doprinijeli i mladi košarkaši iz Košarkaškog kluba KOŠ iz Sarajeva.
NLB je prva banka u Sloveniji koja je postala potpisnica Principa održivog bankarstva Ujedinjenih nacija, a ostale članice NLB Grupe su već poduzele odlučne korake na putu ka održivom bankarstvu također, ispunjavanjem datih obaveza EBRD i MIGA. NLB Banka posmatra ovaj region kao svoj dom i poduzima niz inicijativa koje doprinose boljem kvalitetu života kroz brojne društveno-odgovorne projekte.