Nova donacija Adriatic Metals u Varešu: Rekonstrukcija ceste Križ-Sastavci

0
148
Nova donacija Adriatic Metals Varešu za rekonstrukciju ceste Križ - Sastavci

U zgradi Općine Vareš danas je održana ceremonija potpisivanja ugovora o donaciji kompanije Adriatic Metals BiH Općini Vareš za rekonstrukciju ceste Križ – Sastavci. Vrijednost donacije iznosi 88.666,88 KM.
“Asfaltiranje ove dionice puta značajno će olakšati svakodnevni život naših građana Borovice, Dragovća i Mijakovića sa Varešom, ali isto tako upotpuniti turističku ponudu na ovom dijelu naše općine. Zahvaljujem se kompaniji Adriatic Metals BiH, jer i dalje učestvuje, paralelno sa Općinom Vareš i sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona u izgradnji naše općine”, istakao je načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević.
Ova gesta kompanije Adriatic Metals BiH pokazuje njihovu posvećenost podršci razvoju i unapređenju infrastrukture u Varešu.
“Vrijednost donacije nije samo brojka, već izraz našeg dubokog razumijevanja potreba i izazova s kojima se općina Vareš i mi koji ovdje radimo i živimo susrećemo. Zajednica je srce našeg poslovanja, i ponosni smo što možemo dati doprinos boljoj budućnosti ovog grada. Ovaj ugovor nije samo formalin document, to je obveza i odgovornost koju preuzimamo prema Varešu i njegovim stanovnicima.Obećavamo da ćemo raditi zajedno s lokalnom upravom i zajednicom kako bismo osigurali da se ovaj project izvede uspješno i u skladu s najvišim standardima”, kazao je Alem Logo, izvršni director kompanije Adriatic Metals BiH.
Ovo je projekat rekonstrukcije puta u dužini od 2,7 km, a početak radova se očekuje uskoro.