Nova Mazda CX-80 sada je dostupna za naručivanje

0
62
Nova Mazda CX-80 je drugi od dva nova modela za Evropu iz grupe velikih proizvoda kompanije

Početkom godine Mazda je predstavila najveći SUV unutar svoje marke u Evropi – Mazdu CX-80. Automobil šalje jasnu poruku o smjeru u kojem se Mazda kreće. Novi Mazdin vrhunski model je koncipiran vrlo pažljivo kako bi doveo u pitanje premoć etabliranih premium marki na evropskom tržištu. Svi ovlašteni Mazdini partneri od sada mogu primati narudžbe za potpuno novu Mazdu CX-80.
Nakon lansiranja modela CX-60, potpuno nova Mazda CX-80 je drugi od dva nova modela za Evropu iz grupe velikih proizvoda kompanije. Sa sjedalima u tri reda, to je najprostraniji automobil u Mazdinoj evropskoj liniji. Udobna, svestrana i izrađena u Japanu, potpuno nova Mazda CX-80 kombinira progresivni dizajn utemeljen u japanskoj estetici s izvanrednom fleksibilnošću smještaja unutar automobila, vrhunskom tehnologijom i značajkama uobičajenim za premium SUV-ove u ovom segmentu, te prepoznatljivim voznim performansama.
Novi vrhunski model dostupan je sa snažnim rednim šestocilindričnim motorom u kojem veći obim od 3,3 l e-SKYACTIV D optimalno kombinira snagu, uštedu goriva i niske emisije NOX i CO2 – ili s 2,5 l plug-in hibridom s potpuno električnim dosegom vožnje do 60 km. PHEV znači praktičnu kombinaciju sportskog električnog ubrzanja i isključivo električnog dometa koji vozaču daje maksimalnu fleksibilnost.

Mazda CX-80 nudi širok izbor opreme kombinirane u praktičnim paketima, te tri mogućnosti postavljanja praktičnih sjedala u tri reda. Nudi i varijantu sa 7 sjedala, gdje se drugi red sastoji od klupe za tri putnika. Dvije nove boje – artisan red i melting copper čine da automobil izgleda prepoznatljivo i elegantno.
Ovlašteni Mazdini partneri spremni su za primanje narudžbi, a prvi automobili stići će na evropska tržišta početkom jeseni 2024. godine.