Nova Opel Corsa i Corsa-e osvojile AutoBest nagradu

0
1286
Opel Corsa osvojila prestižnu nagradu Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.

Nova šesta generacija Opel Corse (i kao električna Corsa-e) je u septembru imala svoju svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Frankfurtu. Sada je Corsa osvojio i prestižnu nagradu Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.
AutoBest žiri (međunarodni novinari iz 31 države) odabrao je Opelov novitet kao pobjednika, označivši ga kao automobil koji nudi najviše za uloženi novac. Eksperti su ovo potvrdili tokom završnih test vožnji na finalu u Istanbulu.
I sa modelom Corsa-e, Opel nudi električni automobil za svakoga, koji kombinuje praktične kvalitete Corse sa vožnjom bez emisija štetnih gasova i dometom na struju do 337 kilometara (prema WLTP-u).
“Veoma smo sretni što smo dobili ovo priznanje. Presuda nezavisnih specijalizovanih novinara pokazuje da smo sa Opel Corsom stvorili automobil za svakoga koji je orijentisan ka budućnosti”, rekao je izvršni direktor Opela Michael Lohscheller.
“Zahvaljujući platformi koja podržava više pogonskih sistema, nova Corsa nudi izbor svima u Evropi jer u svojoj ponudi ima kako električni tako i pogon na unutrašnje sagorijevanje. Nova Corsa je prva koja demokratizuje budućnost elektromobilnosti”, rekao je Dan Vardie, osnivač i predsjednik AutoBesta.
Zajedno sa modelom Opel Grandland X plug-in hybrid, Corsa-e je obilježila početak Opelove električne ofanzive ove godine. Svi Opelovi modeli će biti elektrifikovani do 2024. godine.
Inače, elektrifikovane verzije modela Opel Combo Life, Combo Cargo i Zafira Life će uslijediti tokom 2021. godine.