Nova Samsung Galaxy S24 serija od sada dostupna u Bosni i Hercegovini

Pametni telefon Galaxy S24 dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.799 KM, Galaxy S24+ od 2.299 KM, a Galaxy S24 Ultra po cijeni od 2.899 KM

0
124
Funkcija Circle to Search s Googleom korisnicima omogućuje brzo pronalaženje informacija o objektu na fotografiji

Od danas su sva tri pametna telefona nove Galaxy S24 serije dostupna na tržištu Bosne i Hercegovine kod mobilnih operatera i u maloprodaji.
Telefoni su dostupni u nijansama boja inspirisanim mineralima zemlje – Galaxy S24 i Galaxy S24+ dolaze u kobalt ljubičastoj, ćilibarno žutoj, oniks crnoj i mramorno sivoj boji, a Galaxy S24 Ultra dostupan je u titanij sivoj, titanij crnoj, titanij ljubičastoj te titanij žutoj boji*.

Galaxy AI donosi inovativne funkcije

Galaxy AI donosi inovativne i praktične funkcije vještačke inteligencije. Od unaprijeđene komunikacije do novog nivoa pretraživanja putem Circle to Search s Googleom, AI će poboljšati gotovo svako iskustvo Samsung Galaxy S24 korisnika. Novi ProVisual Engine**, skup alata za kameru pokretanih vještačkom inteligencijom, maksimizuje kreativnu slobodu, od snimanja s novim mogućnostima zumiranja do uređivanja uz pomoć generativne vještačke inteligencije.
Funkcija Circle to Search s Googleom korisnicima omogućuje brzo pronalaženje informacija o objektu na fotografiji ili određenoj osobi na videu. Dugim pritiskom na početno dugme možete kružiti, označavati, bilježiti ili dodirivati bilo što na ekranu uređaja Galaxy S24 kako biste vidjeli korisne rezultate pretraživanja visoke kvalitete. Inovacija koju pokreće Google predstavlja pionirski korak u intuitivnom pretraživanju, otvarajući vrata novim dimenzijama istraživanja i povezivanja s digitalnim svijetom.

Za poruke i druge aplikacije, Chat Assist može pomoći u usavršavanju tonova razgovora kako bi se osiguralo da komunikacija zvuči onako kako je zamišljena.
Uz funkciju Prevodioca, razgovori uživo mogu se odmah prevesti na prikaz podijeljenog ekrana tako da ljudi koji stoje jedni nasuprot drugih mogu pročitati tekstualni prepis onoga što je druga osoba rekla, što je posebno korisno u međunarodnom poslovnom okruženju ili tokom putovanja. Galaxy AI čini i vaše radno okruženje pametnijim i intuitivnijim. S alatima kao što je Note Assist, možete brzo zabilježiti i podijeliti svoje misli, dok Transcript Assist**** olakšava pretvaranje govora u tekst i pomaže vam da ostanete organizovani bez napora.

Snimanja fotografija

Sveobuhvatne AI funkcije Galaxy S24 serije transformišu mogućnosti snimanja fotografija i maksimizuju kreativnu slobodu na svakom koraku, od snimanja fotografija do njihovih dijeljenja na društvenim mrežama.
Quad Tele System za Galaxy S24 Ultra s novim objektivom s 5x optičkim zumom, zahvaljujući senzoru od 50 MP i Adaptive Pixel Sensoru omogućuje optičke performanse od 2x, 3x, 5x zumiranja. Fotografije su kristalno jasne čak i pri zumiranju od 100x s poboljšanim digitalnim zumom, dok nadograđene mogućnosti Nightography kamere uz Space Zoom funkciju omogućavaju briljantne fotografije i videozapise u svim uvjetima.
Nakon snimanja izvrsnih fotografija, inovativni Galaxy AI alati za uređivanje omogućuju jednostavno uređivanje poput brisanja, ponovnog sastavljanja i uređivanja fotografija. Za lakšu i učinkovitiju optimizaciju, Edit Suggestion***** koristi Galaxy AI tehnologiju za predlaganje savršeno prikladnih podešavanja za svaku fotografiju. Kako bi korisnicima pružili još više kreativne kontrole i slobode, Generative Edit******omogućuje ispunjavanje dijelova pozadine fotografije pomoću generativne vještačke inteligencije. Ako je fotografija zakrivljena, AI će popuniti rubove. Kada se objekt treba malo pomaknuti da bi bio u savršenom položaju, AI korisnicima omogućuje podešavanje položaja objekta i stvaranje savršeno uklopljene pozadine na izvornom mjestu.
Predanost kompanije Samsung dužem i pouzdanijem životnom ciklusu proizvoda sada se odražava u Galaxy S24 seriji koja nudi sedam generacija nadogradnji operativnog sistema i sedam godina sigurnosnih nadogradnji.

Dostupnost

Od 31. januara 2024. nova Galaxy S24 serija dostupna je kod mobilnih operatera i u maloprodaji. Pametni telefon Galaxy S24 dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.799 KM, Galaxy S24+ od 2.299 KM, a Galaxy S24 Ultra po cijeni od 2.899 KM.
Samsung Electronics Austria GmbH ne kontroliše niti utiče na maloprodajne cijene svojih partnera. Partneri kompanije Samsung samostalno odlučuju o svojim maloprodajnim cijenama.
_________
*Boje se mogu razlikovati ovisno o tržištu i mobilnom operateru.
**AI Zoom primjenjuje se na udaljenosti između dužina digitalnog zumiranja. Tačnost rezultata nije zagarantovana.
***Note Assist zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung Account. Primjenjuje se ograničenje broja znakova. Dostupnost usluge može se razlikovati ovisno o jeziku. Tačnost rezultata nije garantovana.
****Transcript Assist zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung Account. Transcript Assist dostupan je samo na unaprijed instaliranoj aplikaciji Samsung Voice Recorder ili datotekama snimljenim pomoću unaprijed instalirane aplikacije Samsung Phone.
*****Edit Suggestion je kompatibilan s JPG, PNG, GIF i MP4 formatima.
******Generative Edit zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung Account. Uređivanje s Generative Edit rezultira promijenjenom veličine fotografije do 12 MP.

(Izvor: PR Samsung)