Nova saobraćajnica u poslovnoj zoni Rajlovac, bolji pristup velikom broju firmi

0
365
Završena rekonstrukcija još jednog kraka Rajlovačke cesta prema firmi Sprind

Općina Novi Grad Sarajevo već nekoliko godina radi na izgradnji infrastrukture u privrednoj zoni Rajlovac kako bi velikom broju privrednih subjekata koji djeluju u ovom dijelu Novog Grada omogućila bolje uslove za rad.
Proteklih dana završena je rekonstrukcija još jednog kraka Rajlovačke ceste prema firmi Sprind, gdje posluje desetak firmi sa oko 1.500 zaposlenika, a koja je bila u jako lošem stanju.
Privredni subjekti u prethodnim su godinama imali veliki problem sa površinskim vodama koje su se zadržavale na saobraćajnici, pravile velike lokve i led na cesti u zimskom periodu. Ovim radovima taj problem je riješen, a izvođač radova firma MGBH postavila je deset slivnika, čime je onemogućeno zadržavanje vode na cesti, saopćeno je iz pres-službe Općine Novi Grad.
U ovom dijelu saobraćajnice prvi put je riješena odvodnja površinskih voda, izgrađeni su trotoari sa obje strane saobraćajnice, a postavljena je i nova ulična rasvjeta, što će omogućiti bolji pristup firmama koje tu posluju, ali u isto vrijeme to je preduslov za izgradnju i otvaranje novih poslovnih sadržaja, a u konačnici i novih radnih mjesta.
U prethodnom periodu u ovom dijelu općine Novi Grad, u saradnji sa Ministarstvom privrede KS ucijevljeni su kanal Magrinjak i Duboki potok, te spriječeno plavljenje industrijske zone Rajlovac.