Nova Uprava Atlantic Grupe za novi rast

0
781
Atlantic Grupa: Troškovi poslovanja i dalje visoki, odlični prodajni rezultati omogućili rast profitabilnosti

Uprava Atlantic Grupe od 1. oktobra 2019. godine proširit će se na šest članova te će je činiti predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar.
Osnaživanje Uprave logičan je nastavak procesa definisanja korporativne strategije i prioriteta u daljnjem razvoju kompanije, započetog u februaru prošle godine, saopćeno je iz ove kompanije.
Kroz reviziju ukupne poslovne prakse te definisanja strategije i korporativnih prioriteta, identifikovana su područja koja predstavljaju temelj transformacije za budućnost i ključni poticaj za rast, a kojima se prilagođava ukupna organizacija počevši sa organizacijom Uprave. Ključna područja čine razvoj distribucije, fokusirana međunarodna ekspanzija portfolija Atlantic Grupe te spajanja i preuzimanja.
Lada Tedeschi Fiorio, dosadašnja potpredsjednica Nadzornog odbora, zbog preuzimanja nove dužnosti koja je nespojiva sa članstvom u Nadzornom odboru kompanije, napušta NO te će kao članica Uprave imati nadležnost za poslovni razvoj i strategiju.
Srećko Nakić će kao novi član Uprave voditi brigu o ukupnoj distribuciji, a Enzo Smrekar će imati odgovornost za upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg koji imaju najveći internacionalni potencijal unutar portfolija Atlantic Grupe.