Konzum i Mercator u BiH vodit će isti menadžment

0
400
Konzum i Mercator u BiH vodit će menadžment u istom sazivu

U cilju daljnjeg povezivanja i jačanja sinergija u maloprodaji Fortenova grupe u Bosni i Hercegovini, kompanije Konzum i Mercator u BiH od 1. septembra 2021. vodit će menadžment u istom sastavu.
Tako je Nihad Imširović predsjednik Uprave u Konzumu BiH i u Mercatoru BiH, dok su članovi Uprave Konzuma BiH i Mercatora BiH Nedeljka Bilić, Ahmet Koštreba i Haris Omeragić.
“Ovo je još jedan korak u jačanju naše pozicije lidera u regionalnoj maloprodaji koja prije svega počiva na kombiniranju znanja, iskustava i sposobnosti zaposlenih u obje kompanije, kao i korištenju svih prednosti najnovije tehnologije, posebno u daljnjem podizanju kvalitete usluge i pružanja vrhunskog iskustva kupovine našim kupcima. To je temelj na kojem gradimo snažniju i konkurentniju maloprodaju,uz istovremeno njegovanje svih prepoznatljivih osobitosti Konzum i Mercator brenda. Svim kolegama u Upravi koji preuzimaju zajedničku odgovornost za tu našu misiju želim puno uspjeha”, izjavio je Siegfried Ganshorn, izvršni direktor za maloprodaju Fortenova grupe.