Nova Zig Kinetica: Patike koje će ove jeseni svi nositi

0
1599
Zig Kinetica je ove sezone inspirisana vizualizacijom energije kroz 'eksploziju' upadljivih boja na đonu

Nakon što je početkom godine Reebok predstavio Zig Kinetica model, jedinstvenu siluetu inovativnog dizajna, sada stiže i kolekcija za jesen/zimu koja još jednom pokazuje da brend sjajno spaja naprednu sportsku tehnologiju sa popularnom uličnom modom.
Zig Kinetica je ove sezone inspirisana vizualizacijom energije kroz ‘eksploziju’ upadljivih boja na đonu. Najnoviji Zig Kinetica Edge model dio je kolekcije Battle the Elements – linije posebno kreirane da zadovolji svakodnevne potrebe modernog čovjeka, a iza koje stoji ilustratorka Cassandra Jean Piedra. Njena djela inspirisana su životom između grada i staze za trčanje i pokazuju neočekivanu energiju koju ilustracije mogu stvoriti kao posebnu umjetničku formu. Upravo takva je i sama silueta koja uz nove dodatke sprovodi i vraća kinetičku energiju na svakom koraku, istovremeno pružajući odvažnu estetiku.

Novi Zig Kinetica Edge model dio je kolekcije Battle the Elements

Reebok nastavlja da gradi svoje proizvode na ZigTech tehnologiji koju je razvio prije deset godina, a koja predstavlja standard za inovacije, funkcionalnost i besprijekorni dizajn. Karakteristike modela koje se posebno ističu su vodootporno gornjište, tehnologije Floatride Fuel za dodatni povrat energije i ZIG Energy Bands, jedinstveni đon koji se širi i skuplja pa tako daje veći nivo fleksibilnosti stopalu, olakšavajući svaki pokret.
Najnovija kolekcija dostupna je u Buzz Sneaker Station.