Novčana nagrada za dm zaposlenike za predanost tokom epidemije

0
370
Dm poklon kartice u vrijednosti od 400 KM uručene su svim zaposlenima u kompaniji dm drogerie markt

Za predanost radu i nesebično zalaganje tokom epidemije, zaposlenici kompanije dm drogerie markt BiH, dobili su novčanu nagradu u vidu dm poklon kartica vrijednosti od 400 KM.
“Mnogi zaposlenici u dm-u su tokom epidemije bili izloženi posebnim fizičkim, psihičkim i financijskim izazovima – kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Kao poslovna zajednica smatramo svojom odgovornošću da u okviru naših mogućnosti damo potporu svakom pojedincu i nagradimo doprinos zajedničkom uspjehu u izazovnim vremenima. Stoga smo u ovo posebno priznanje zaposlenicima investirali ukupno 440.000 KM“, poručio je Damir Šlosel, direktor dm-a BiH.
Promjene u okviru potrošačkih navika tokom, a i nakon lock-downa, kao i opsežne mjere zaštite zdravlja zaposlenika i kupaca – sve to umnogome je predstavljalo poseban izazov za dm. Stoga je već na početku epidemije formiran tim na nivou firme koji je pratio, te i dalje prati, razvoj situacije kako bi u skladu sa okolnostima koje su podložne promjenama pravovremeno mogli reagovati.
“Period koji je iza nas pokazao je da zajedničkim zalaganjem možemo prevazići različite situacije, makar one bile izazovne kao što je ova pandemija”, kazao je Šlosel.