Novi 100% električni Citroën ë-SpaceTourer s baterijama od 50 i 75 kWh

0
729
Citroën ë-SpaceTourer napravljen je na modularnoj platformi EMP2, s dva kapaciteta baterije

Citroën je predstavio 100% električnu izvedbu kompaktnog kombija ë-SpaceTourer.
U ponudi su tri dužine (XS: 4,60 m – M: 4,95 m – XL: 5,30 m), s mogućnost rasporeda u unutrašnjosti za smještaj do 9 osoba. Visina je 1,90 m, što olakšava pristup parkiralištima, a posjeduje i veliki volumen prtljažnika (do 2,932 litara u XL izvedbi – 5 sjedala).
Citroën SpaceTourer nema agresivan dizajn i zahvaljujući svojoj prostranosti daje povjerenje i robusnost. U unutrašnjosti se na središnjoj konzoli ističe nova dizajnerska i ergonomska ručica mjenjača ë-Toggle, te selektor odabira 3 načina vožnje (Eco, Normal ili Power) i specifične grafike na središnjem dodirnom zaslonu.
Napravljen na modularnoj platformi EMP2 Grupe, ë-SpaceTourer nudi dva kapaciteta baterije: 230 km prema protokolu WLTP s kapacitetom baterije od 50 kWh (dostupan u XS, M i XL izvedbama) i 330 km s 75 kWh baterijom (u izvedbama M i XL).

U ponudi ë-SpaceTourera su tri dužine: XS: 4,60 m, M: 4,95 m i XL: 5,30 m

Novi ë-SpaceTourerje opremljen litij-ionskom baterijom, najzrelijom tehnologijom na tržištu. EMP2 platforma omogućava smještanje baterije ispod podnice, čime je očuvana prostranost i praktičnost SpaceTourera.
Garancija na bateriju je 8 godina ili 160.000 km (za 70% svog kapaciteta).
Dostupna su tri načina punjenja. Otvor zapunjenje je smješten na prednjoj lijevoj strani ë-SpaceTourerai punjenje se provodi u načinu rada Park. Kako bi se bolje prilagodilo kupcima, dostupna su dva tipa ugrađenog pretvarača: 7,4 kW jednofazni kao standard i 11 trofazni kW kao opcija.
Električni motor omogućava ugodnu vožnju, bez potrebe za mijenjanjem brzina: najveće snage 100 kW (136 KS)/najveći okretni moment 260 Nm; najveća brzina je130 km/h u svim načinima vožnje (Eco, Normal, Power).
Citroën ë-SpaceTourer ima 15 korisnih sistema za pomoć u vožnji: klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem, otključavanja i zaključavanje vozila bez ključa, ActiveSafety Brake, Head-up zaslon, pomoć pri kretanju na kosini, upozorenje na opasnost od sudara, sistem za upozorenje na nenamjeran izlazak iz vozne trake, automatsko kočenje u slučaju sudara, Top RearVision, upozorenje na pažnju vozača, Grip Control, prepoznavanje prometnih znakova i preporuka brzine, regulator/limitator brzine, nadzor mrtvog ugla, automatsko upravljanje dugim svjetlima.