Novi Alpine A110 najljepši automobil u 2017.

0
1432
Alpine A110 pokreće 1.8-litreni, centralno postavljeni četverocilindarski motor s turbo punjenjem od 252 KS

U izboru 33. Međunarodnog automobilskog festivala u Francuskoj novi Alpine 110 proglašen je za ‘Najljepši automobil’ u 2017. godini. Glasači su prepoznali atraktivni dizajn koji u sebi nosi duh originalnog modela A110 Berlinette.
Javno online glasanje u izboru Međunarodnog automobilskog festivala ubjedljivo je donijelo titulu ‘Najljepši automobil’ u 2017. godini novom i istovremeno reinkarniranom modelu Alpine A110. Novi Alpine predstavljen je prije nepunu godinu na sajmu automobila u Ženevi s namjerom oživljavanja duha legendarnog modela Alpine A110 Berlinette s jednakim žarom malog i agilnog sportskog coupea s jedinim ciljem – užitak u vožnji!
Ova nagrada je također dobrodošla inspirativnom i neumornom timu ljudi u Renaultu, koji su uložili sav kreativni potencijal kako bi ponovo vratili na cestu ovu ikonu francuskog branda.
“Oživljavanje takvog sportskog automobila kao što je Alpine A110 uz našu stručnost i importovanje moderne tehnologije na krilima ogromnog naslijeđa koje donosi ovaj model bio je ogroman izazov. Vrlo smo ponosni na činjenicu koliko strasti generiše novi A110, ne samo u našoj tvornici Dieppe u Normandiji gdje se proizvodi, već u cijeloj Renault Grupi”, izjavio je izvršni direktor Carlos Ghosn.
Novi A110 elegantan je i ujedno lagan sportski coupe s dva sjedišta, koji vjerodostojno obilježava renesansu koju je ovaj model doživio u prošlosti. Dizajniran je i izrađen u Francuskoj, ima laganu aluminijsku konstrukciju i sofisticirani ovjes ‘pushroad’ koncepcije koja je karakteristična za bolide Formule 1, u kojoj Renault duže od 40 godina čini jednog od ključnih konstruktora i dobavljavljača motora. A110 pokreće 1.8-litreni, centralno postavljeni četverocilindarski motor s turbo punjenjem od 252 KS.
Ovo nije prva nagrada za novi Alpine. Potvrda duhovnosti i autentičnosti za novi Alpine 110 stigla je i krajem prošle godine kada je ovaj sportski dvosjed nagrađen titulom ‘Najbolji sportski automobil godine’ u režiji izbora Trophées Argus 2018.