Novi Citroënov SUV C3 Aircross na bh. tržištu od juna

Novi C3 Aircross bit će dostupan kod ovlaštenih distributera od juna 2021. godine

0
640
C3 Aircross nudi nove naplatke od 16" i 17" s još posebnijim izgledom i dinamičnijim dizajnom

Novi Citroën C3 Aircross postao je zreliji. Ne gubeći na svojoj posebnosti, ovo vozilo (s gotovo 330.000 primjeraka prodanih od njegovog puštanja u prodaju krajem 2017.) uspinje se u višu klasu i naglašava svoj karakter novim izgledom prednjeg dijela, novim ukrasnim elementima i većom razinom udobnosti u unutrašnjosti vozila.
SUV je zadržao svoju siluetu, povišen položaj na cesti i zaštitne elemente, ali je promijenio osobnost potpunim redizajnom prednjeg dijela koji sada odiše snažnijim karakterom i naglašava status vozila.
Novi potpis marke Citroën za 2021. na prednjem dijelu vozila inspiriran je konceptnim automobilom CXPERIENCE, a prvi je put uveden 2020. godine na novom C3. Njime se odražava snažan, prepoznatljiv i jedinstven identitet.
Taj se novi izgled prednjeg dijela uočava već na prvi pogled, naročito zahvaljujući novom potpisu prednjih svjetala. Dvostruki kromirani ševroni sada se produžuju prema LED svjetlima po uzoru na novi C3 ili novi C4, ali s ponešto snažnijim linijama. LED svjetla pružaju još bolju osvijetljenost i veći stepen sigurnosti te stvaraju osjećaj zaštićenosti u vožnji. C3 Aircross također ima novu rešetku s jedinstvenim geometrijskim uzorkom, a nova zaštitna obloga srebrno sive boje koja sadrži umetke u boji dodatno naglašava njegovu robusnost.

Obim prtljažnika može se povećati s 410 na 520 litara pomicanjem stražnjeg sjedala

Novi C3 Aircross odlikuje se čvrstoćom zahvaljujući točkovima s visoko postavljenim vodoravnim poklopcem motora, velikim obimom i ugođajem potpune zaštićenosti sa svih strana, što je rezultat neprekinutog niza stakala oko cijele karoserije.
C3 Aircross nudi nove naplatke od 16″ i 17″ s još posebnijim izgledom i dinamičnijim dizajnom, a obje su opcije dostupne u sjajnoj ili potpuno crnoj izvedbi, pa kupac može izabrati između profinjenijeg ili snažnijeg izgleda.
Kvalitetnija ponuda personalizacije dostupna je i za unutrašnjost, pa su tako na raspolaganju četiri različita stila uređenja.
Novi C3 Aircross nudi i vrhunsku prilagodljivost zahvaljujući klupi u dva zasebna dijela koja se može pomicati za 150 mm, kao i mogućnosti preklapanja suvozačevog sjedala kako bi se dobila tovarna duljina od 2,40 m i time omogućio siguran prijevoz vrlo dugih predmeta (namještaj, sportska oprema itd.). Obim prtljažnika može se povećati s 410 na 520 litara kada se stražnje sjedalo pomakne prema naprijed, a kada se stražnja klupa sklopi, može se povećati i do 1289 litara.

Novi C3 Aircross nudi 12 tehnologija za pomoć u vožnji, poput head-up zaslona, kamere…

Njegove mogućnosti vožnje na svim terenima iste su kao i prije zahvaljujući funkcijama GripControl® i HillDescentAssist, a nivo udobnosti povećana je uvođenjem sjedala Advanced Comfort koja se po prvi put pojavljuju na vozilima C4 Cactus i C5 Aircross.
Novi C3 Aircross olakšava vožnju pružajući sigurnost i opuštenost čemu doprinosi novi veći dodirni zaslon od 9“, novi pretinci ugrađeni u novu središnju konzolu, 5 tehnologija za povezivost s internetom i 12 tehnologija za pomoć u vožnji poput head-up zaslona u boji ili kamere za vožnju unatrag s tehnologijom Top RearVision.
“C3 Aircross i dalje ima sve odlike SUV-a koje ostavljaju dojam modernosti i autentičnosti, te pruža vrhunsku prostranost i prilagodljivost, a opremljen je i tehnologijama koje olakšavaju svakodnevne vožnje. Željeli smo iskoristiti sve te njegove jake tačke i dodati dimenziju zrelosti u njegovu dizajnu te povećati nivo udobnosti. Rezultati su uočljivi. Drastične promjene na prednjem dijelu vide se u snažnije naglašenim linijama, a nova konstrukcija sjedala pojačava doživljaj udobnosti u vozilu. Novi C3 Aircross ima sve karakteristike tipične za vozila SUV byCitroën i sve prednosti potrebne za ostvarivanje tržišnog uspjeha”, izjavio je Vincent Cobée, glavni direktor marke Citroën.
Kad je riječ o vanjskom izgledu, ponuda personalizacije proširena je i sada sadržava čak 70 mogućih kombinacija.
Novi SUV C3 Aircross dolazi s gamom učinkovitih i snažnih benzinskih PureTech i dizelskih BlueHDi motora: PureTech 110 s ručnim mjenjačem sa šest stepeni prijenosa, PureTech 130 s automatskim mjenjačem EAT6, BlueHDi 110 s ručnim 6-stepenim mjenjačem i BlueHDi 120 s automatskim mjenjačem EAT6.
Novi C3 Aircross bit će dostupan kod ovlaštenih distributera od juna 2021. godine.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:
Dužina: 4160 mm
Širina: 1760 mm
Visina: 1640 mm
Međuosovinski razmak: 2600 mm
Obim prtljažnika: 410-520 l, maksimalno 1289 l