Novi SUV TANK opremljen je sa 3.0T+ 9AT snagom

0
667
TANK X imaće svjetsku premijeru krajem augusta na Sajmu automobila u Chengdu

Nedavno je prvi model TANK-a X (još uvijek nema službenog naziva) nakon neovisnosti marke TANK krenuo sa proizvodnjom linija u kinsekoj Jingmen bazi za proizvodnju vozila GWM-a.
Na osnovu ranije objavljene skice, uvođenje TANK-a X dodatno je povećalo očekivanja korisnika. S rastućom popularnošću na tržištu, očekuje se da će nakon TANK 300 postati još jedan hit TANK-a.
TANK X dizajnirao je Andrew Collinson, koji je radio za Land Rover, General Motors, Mercedes-Benz i druge vodeće svjetske automobilske kompanije. Pod njegovim vodstvom, hardcore izgled TANK-a X predstavlja snažan osjećaj klasičnog i internacionalnog stila, koji se razlikuje od TANK 300 i razvio je novu kategoriju ‘poslovnog luksuza’.
Kao što se može vidjeti na skici, novi automobil ima šesterokutnu rešetku za usis zraka, sa jakim kromiranim ukrasom, a dobro osmišljen logotip TANK-a privlači pažnju. Trokutasti dizajn stražnjih prozora čini vozilo dinamičnim, a koncizan straćnji oblik, s visoko prepoznatljivim podijeljenim stražnjim svjetlom, u potpunosti prikazuje njegov hardcore i luksuzni stil.
Rezervoar modela X ima i odlične performanse koje se mogu uporediti sa luksuznim markama. TANK X, izgrađen na profesionalnoj off-road platformi-TANK, uz podršku vrhunske kombinacije snaga, odlikuje se vrhunskim performansama na terenu.
TANK X je prvi SUV GWM-a opremljen vodećim 3.0 GDIT + 9AT super pogonskim sklopom. Motor koristi najnovije tehnologije u industriji, kao što su sistem dvostrukog ubrizgavanja i Millerov ciklus, sa toplotnom efikasnošću od 38,5%, maksimalnom snagom od 260 kW i najvećim obrtnim momentom od 500 Nm, čime se postižu ukupne odlične performanse snage, uštede goriva i pouzdanosti.
Usvajanjem 9AT mjenjača koji je razvio GWM, TANK X ima prednosti velike brzine mijenjanja brzina, visoke efikasnosti prijenosa i male težine. Osim toga, svojim robusnim, efikasnim i pouzdanim performansama donosi vrhunsko iskustvo off-road entuzijastima širom svijeta.
Kao prvi model poslovne luksuzne serije pod markom TANK, model X će predstaviti svoju svjetsku premijeru krajem augusta na Sajmu automobila u Čengduu 2021. (Chengdu Motor Show, 27.8.-5.9.2021) kada se očekuje da će biti saopćen i njegov službeni naziv.