Novi Peugeot panoramski i-Cockpit: Nova generacija za budući Peugeot 3008

Nova dimenzija modela 3008 odraz je novog pogleda na budućnost marke Peugeot

0
208
Zakrivljeni 21-inčni lebdeći panoramski zaslon povezuje head-up zaslon i središnji dodirni zaslon

Novi Peugeot panoramski i-Cockpit™ utjelovljenje je preobrazbe marke Peugeot. Marka je odlučila napraviti inovativan i odlučan korak ka potpunoj elektrifikaciji pa svoj najprodavaniji model 3008 zamjenjuje posve novim električnim fastback SUV-om.
Novi Peugeot 3008 prvi je model u koji je ugrađen novi Peugeot panoramski i-Cockpit™. Bit će predstavljen u septembru, a Peugeot sada predstavlja sve inovacije novog panoramskog i-Cockpita i dva vizuala koja pokazuju preobrazbu novog modela 3008.
Nova generacija i-Cockpita za budući Peugeot 3008 uključuje 21-inčni zakrivljeni panoramski zaslon visoke rezolucije koji djeluje kao da lebdi iznad armaturne ploče, kao i novi kompaktni upravljač i tipke i-Toggle.

Peugeot i-Cockpit® proizvodi se već deset godina, prodan je u gotovo 10 miliona primjeraka te je doživio različite generacije koje su uvijek uključivale najnovije dostupne tehnologije: digitalnu instrumentnu ploču, bežično povezivanje, glasovne naredbe, 3D efekte, prilagodljive tipke i-Toggle itd.
Timovi marke Peugeot odlučili su povezati dva od tri osnovna elementa i-Cockpita®: head-up zaslon i veliki središnji dodirni zaslon. Oni su sada ugrađeni u 21-inčni zakrivljeni panoramski zaslon visoke rezolucije koji se proteže od krajnje lijeve strane armaturne ploče do središnje konzole. Ovaj je panoramski zaslon pričvršćen podnožjem sa stražnje strane koje nije vidljivo iz putničkog prostora te zaista djeluje kao da lebdi iznad armaturne ploče. Efekt ‘lebdenja’ dodatno je istaknut posebnim LED ambijentalnim osvjetljenjem ispod zaslona.

Ovaj 21-inčni panoramski zaslon smješten je tako da osigurava optimalna ergonomska svojstva i blago je zakrivljen prema vozaču, a opet posve dostupan suvozaču. Ovaj digitalni zaslon izuzetne veličine i kvalitete povezuje dvije funkcije Peugeot i-Cockpita®:
– smještena na lijevoj strani panoramskog zaslona, iznad kompaktnog upravljača, instrumentna ploča prikazuje sve informacije o vožnji (brzina, prikaz snage, sustavi za pomoć u vožnji, protok energije itd);
– na desnoj strani panoramskog zaslona, u središtu armaturne ploče, jedan je dio dodirnog zaslona dostupan i vozaču i suvozaču. Namijenjen je upravljanju grijanjem/klimatizacijom, navigacijom, multimedijskim sadržajem, sistemom za povezivanje itd.
Središnja konzola prozračna je i nije pretrpana, čime se povećava prostor za odlaganje i bežično punjenje pametnih telefona. To je moguće jer je automatski mjenjač premješten na armaturnu ploču. On je sad smješten s desne strane upravljača, pored tipke Stop & Start. Posve je ergonomska i omogućuje jednostavan pristup mjenjaču i tipki za gašenje i pokretanje motora jednim intuitivnim pokretom.