Novi Samsung Galaxy Note 9

Galaxy Note9 je dostupan sa dvije verzije interne memorije - od 128GB ili 512GB. Sa mogućnošću ubacivanja microSD kartice, Galaxy Note9 moći će pohraniti do terabajt podataka

0
1045
DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odsjeka za IT i mobilne komunikacije Samsung Electronicsa predstvio Galaxy Note 9

Kompanija Samsung Electronics objavila je danas najnoviji dodatak svojoj vrhunskoj Note seriji, a to je Galaxy Note9.
Serija Note je prepoznatljiva i uključuje najnovije inovacije kompanije, na čemu se temelji i Galaxy Note9 sa premium smartphoneom koji pruža vrhunske performanse: novi S Pen s povezivanjem po prvi puta i Samsungova najinteligentnija kamera.
Galaxy Note9 ima bateriju kapaciteta 4.000mAh, najveću ikada na vodećem Galaxy telefonu, da se može koristiti čitav dan za razgovor, pisanje, igranje igara i gledanje filmova.
Galaxy Note9 je dostupan sa dvije verzije interne memorije – od 128GB ili 512GB. Sa mogućnošću ubacivanja microSD kartice, Galaxy Note9 moći će pohraniti do terabajt podataka, uz dovoljno prostora za omiljene fotografije, video zapise i aplikacije.
Galaxy Note9 je super moćan pametni telefon sa najnovijim 10nm procesorom i podrškom za najbolje brzine mreže dostupne na tržištu (do 1,2 gigabita u sekundi) za streaming i preuzimanje bez usporavanja. Galaxy Note9 također uključuje i vodeći Samsungov razvijen sistem za hlađenje vode ugljika i algoritam za podešavanje performansi zasnovan na AI-u uređaju kako bi pružio snažne, ali stabilne performanse.

Evolucija S Pen olovke

S Pen olovka je prepoznatljiva karakteristika serije Note. Ono što je počelo kao alat za pisanje i crtanje, sada korisniku omogućava još veću snagu i kontrolu.
Sada sa podrškom za Bluetooth Low-Energy (BLE), novi S Pen donosi potpuno nov način korištenja Note-a. Sa samo jednim klikom, sada je moguće snimati selfije i grupne fotografije, prikazati slajdove, pauzirati i reproducirati video i još mnogo toga. Programeri će moći čak i da integrišu nove, napredne BLE funkcije u svoje aplikacije kasnije ove godine.

Inteligentna kamera

Galaxy Note9 temelji se na Samsungovim vodećim tehnologijama u oblasti fotoaparata sa novim mogućnostima koje donose savršeni rezultat.
Fotoaparat SamsungGalaxy Note9 je najpametniji uSamsungovoj seriji. Prepoznaje elemente fotografije, kao što su scena i tema, da bi se automatski klasifikovali u jednu od 20 kategorija i odmah optimizirao na osnovu kategorije. Rezultat je fantastična, živopisna slika sa veselim bojama i dinamičkom definicijom.
Otkrivanje nedostataka: Prvi snimak ne ispada uvijek ispravan, ali Galaxy Note9 korisnicima omogućuje da saznaju ako nešto nije uredu, tako da mogu snimiti još jednu fotografiju bez gubitka trenutka. Pojavljuje se odmah obaveštenje ako je slika mutna, ako je na objektivu mrlja ili ako ima pozadinsko svjetlo koje utiče na kvalitet slike.
Premium kamera: Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji naprednih funkcija i vodećeg vrhunskog hardvera, Galaxy Note9 kamera je najbolja na tržištu. Dolazi sa naprednom tehnologijom za smanjenješuma i objektivom Dual Aperture, koji se prilagođava svjetlosti kao i ljudsko oko. Bez obzira na uslove osvjetljenja, vrhunska kamera Galaxy Note9 donosi kristalno jasan snimak.

Premium iskustva

Beskrajni zaslon predstavlja kamen temeljac Samsungovog dizajnerskog naslijeđa, a Galaxy Note9 ima najveći zaslon koji je ikada postojao na Note-u. 6,4-inčni Super AMOLED Infinity ekran pruža izuzetno impresivno multimedijsko iskustvo. Galaxy Note9 nadopunjen je stereo zvučnicima koji su podešeni pomoću AKG-a iimaju mogućnost da isporučuju DolbyAtmos® impresivni zvuk za životno iskustvo. Mobilni videozapis nikad nije izgledao ili zvučao bolje od onoga naGalaxy Note9. YouTube je nazvao Galaxy Note9 kao uređaj koji je u stanju pružiti najbolji doživljaj YouTubea u klasi.
Galaxy Note9 također donosi iskustvo na računaru sa Samsung DeX-om. Korisnici mogu raditi na prezentacijama, uređivati fotografije i gledati omiljene emisije koje pokreće njihov telefon. Kada je povezan na monitor, Galaxy Note9 može napajati virtualiziranu radnu površinu, a može poslužiti i kao drugi funkcionalni ekran.
Vrhunske Galaxy tehnologije dolaze i uz Note 9: brzo bezično punjenje, otpornost na vodu i prašinu kao i usluge kao što su Health i Samsung Pay. Galaxy Note9 karakterišeSamsungova pouzdana Knox sigurnosna platforma i biometrijske sigurnosne opcije, uključujući skeniranje otisaka prstiju, skeniranje irisa i mogućnosti prepoznavanja lica kako bi informacije bile sigurne.
Galaxy Note9 bit će dostupan na tržištu BiH od 24. avgusta, u ponoćno crnoj i ljubičastoj boji, kao i novoj oceansko plavoj boji s jedinstvenom žutom S Pen olovkom. Valja naglasiti da će kupci, koji izvrše narudžbe unaprijed za svoj Galaxy Note9 kod ovlaštenih maloprodajnih Samsung partnera, ostvariti dodatnu uštedu prilikom otkupa starog telefona za novi Galaxy.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here