Predstavljen novi Samsung Galaxy pametni sat

0
1262
Galaxy Watch će biti dostupan kod ovlaštenih Samsung partnera u BiH od 21. septembra 2018.

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas novi Samsung Galaxy pametni sat koji donosi ono najbolje od Samsung Galaxy ekosistema, sa dugotrajnom baterijom, LTE povezivanjem, wellness mogućnostima i vanvremenskim personalizovanim dizajnom.
Galaxy Watchpomaže korisnicima da postignu više s novim mogućnostima za praćenje stresa i spavanja, pored toga što nudi snažnije linije stilskih opcija, uključujući tri nove plohe u srebrnoj, crnoj i rozo- zlatnoj boji, kao i nove,prilagođene boje narukvica.
“Novi Galaxy Watch dizajniran je za sve načine života kako bi zadovoljio potrebe potrošača, kao što je efikasnije trajanje, kako bi pomogli korisnicima da zadrže svoje ciljeve“, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor IT i Odjeljenja za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.
Poboljšana baterija Galaxy Watch s autonomijom do 80+ sati eliminiše potrebu za dnevnim punjenjem i pomaže potrošačima da održe svoju napornu sedmicu. Uz duže trajanje baterije, nikad nije bilo lakše odvojiti se od svog pametnog telefona nego sa mogućnostima povezivanja na LTE mrežu koje donosi Galaxy Watch–u preko 30 i više država i 15 zemalja – za istinski samostalno iskustvo na svim uređajima putem poruka, poziva, mapiranja i muzike.
Korisnici također mogu započeti i završiti svoj dan s jutarnjim i večernjim informacijama kako bi ostali na u toku sa podsjetnicima,vremenskom prognozom i dnevnim rasporedom.

Za uravnotežen život

Dizajniran s fokusom na zdrav život, Galaxy sat pruža pravi holistički doživljaj zdravlja sa svojim novim tragačem za upravljanje stresom koji automatski detektira visoku razinu stresa i nudi vježbe disanja kako bi korisnici ostali fokusirani. Osim toga, novi napredni alat za praćenje spavanja prati sve razine spavanja, uključujući REM cikluse, kako bi pomogao korisnicima prilagoditi navike spavanja i odmoriti se onda kada im je to potrebno u toku dana.
Uz spavanje i stres pod kontrolom, Galaxy Watch takođe pomaže korisnicima u postizanju drugih zdravstvenih i wellness ciljeva, uključujući i fitnes. Galaxy Watch nudi 21 novu vježbu u zatvorenom prostoru, praćenje ukupno 39 vježbi koje korisnicima omogućuju da prilagode i mijenjaju svoje rutine. Budući da je uravnotežena prehrana jednako važna kao i vježba, Galaxy Watch olakšava je sapraćenjem kalorija i personaliziranim upozorenjima. Osim toga, korisnici mogu pratiti svoje obroke koristeći Bixby Vision na svom Galaxy uređaju.Snimite fotografiju svakog obroka i odmah prijavite prehrambene informacije u Samsung Health i Galaxy Watchu radi boljeg upravljanja kalorijama.

Moderan dizajn

Galaxy Watch nudi više veličina i stilova ploha sa verzijom dijagonale 46 milimetara u srebrnoj boji, odnosno 42 milimetara u crnoj ili rozo-zlatnoj boji. Korisnici mogu dodatno prilagoditi Galaxy Watch s izborom ‘lica’ sata i kaiša uključujući opcije tvrtke Braloba, proizvođača visokokvalitetnih satova.
Galaxy Watch nosi nasljeđe Samsungovog smartwatcha sa svojim dobro poznatim kružnim, rotirajućim okvirom, a obuhvata digitalni izgled uz poboljšanu upotrebljivost. Galaxy Watch po prvi put nudi analogne satove i satne zvukove, te efekt dubine koji baca sjene koje definiraju svaki detalj na licu za gledanje uz tradicionalni izgled i dojam. Osim toga, potvrđena trajnost kompanije Galaxy Watch s Corning® Gorilla® Glass DX + i otporom vode s 5 ATM rejtinga omogućuje dugotrajnu upotrebu, bez obzira na okolinu.

Galaxy ekosistem

Galaxy Watch donosi korisnicima sve prednosti Galaxy ekosistema koje stvaraju besprijekoran doživljaj sa SmartThings, Samsung Health, Samsung Flow, Samsung Knox, Samsung Pay, Bixby i partnerima poput Spotify i Under Armor. Jednostavno pristupite i kontrolišite uređaje na Galaxy Watch-u sa SmartThings-om – sve na dodir ručnog zgloba – od uključivanja svjetla i televizora ujutru do podešavanja temperature prije spavanja. Samsung dodatno olakšava muzičku i multimedijalnu kontrolu na Galaxy Watch-u sa Spotify-om, omogućavajući korisnicima da slušaju pjesme van mreže ili bez pametnog telefona sa Spotify Offline modom, pored toga što zadržavaju informacije sigurnim putem Samsung Knox-a i lako otključavaju računare ili tablete koristeći Samsung Flow.
Galaxy Watch će biti dostupan kod ovlaštenih Samsung partnera u Bosni i Hercegoviniod 21. septembra 2018. Kupci koji žele među prvima kupiti novi Galaxy Watch, moći će izvršiti narudžbe unaprijed u periodu od 30. avgusta do 20. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here