Obilježen Dan BH Telecoma: Za djecu i mlade u 2017. izdvojeno 271.000 KM

Prema izvještaju Uprave za indirektno oporezivanje, BH Telecom je izvršio najveću uplatu PDV-a u BiH u prvoj polovini 2017. godine

0
1274
Održana svečana pres-konferencija povodoma Dana BH Telecoma

Kompanija BH Telecom je danas održala svečanu konferenciju za medije povodom svog rođendana. Već 12 godina se 5. septembar obilježava kao rođendan kompanije, a ovaj datum obilježava se i kao godišnjica telekomunikacijske deblokade BiH (1996. godine) i početka korištenja međunarodnog koda 387 dodijeljenog BiH od Međunarodne telokomunikacijske unije (ITU).
BH Telecom će i ove godine svoj rođendan obilježiti brojnim društveno korisnim aktivnostima, a realizovat će se pod sloganom ‘Sigurno dijete – zdravo društvo’.
Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović je na konferenciji za medije istakao značaj ove nauspješnije bh. kompanije.
“BH Telecom je i dalje prvi po broju korisnika (oko dva miliona), tržišnom učešću (47,3% udjela u mobilnoj komunikaciji), društvenoj odgovornosti i ulaganju u bh. društvo. Pored ostalih izdvajanja, godišnje doniramo milion KM, a prvi smo i po uplati poreza i doprinosa od kojih najveću korist ima naše društvo. Prema izvještaju Uprave za indirektno oporezivanje, BH Telecom je izvršio najveću uplatu PDV-a u BiH u prvoj polovini 2017. godine”, izjavio je Zaimović.
On je dodao da su u BH Telecomu svjesni potreba i zahtjeva tržišta te da kontinuirano prate svjetske trendove i osiguravanju najsavremenije tehnologije za korisnike.
“BH Telecom je spreman za uvođenje 4G tehnologije, međutim naš razvojni put ovim nije zaustavljen i danas možemo najaviti ključni dokument za tehnološki razvoj BH Telecoma pod nazivom Master plan razvoja tehnologija i servisa 5G do 2020. godine”, izjavio je Zaimović.
On je dodao da je BH Telecom svjestan prednosti i nedostataka korištenja interneta te da se ovogodišnji rođendan obilježava pod sloganom ‘Sigurno dijete – zdravo društvo’, čime se nastoji ukazati na potrebu zaštite djece na društvenim mrežama.

Društvena odgovornost

BH Telecom svoje društveno odgovorno poslovanje konstantno dokazuje različitim aktivnostima među kojima su značajno podržavanje sportskih i kulturnih aktivnosti i manifestacija, ali i sve veći broj humanitarnih aktivnosti. Kompanija je ponosni partner mnogima, a posebno je ponosna na doprinos rezultatima bh. reprezentacija i vrhunskih sportista.
Zaimović je podsjetio i na dosadašnje aktivnosti BH Telecoma u ovoj oblasti, kazavši kako je ova kompanija do sada opremila 500 kabineta za informatiku u školama širom BiH i stipendiranje 250 studenata.
“Podržano je ukupno 25 takvih projekata, odnosno 25 udruženja i organizacija koje s djecom i mladima rade u oblasti sporta, kulture, obrazovanja i humanitarnog rada u ukupnoj vrijednosti od 246.220 KM. Neki od njih, koji su danas ovdje s nama, predstavnici su Sportskih igara mladih, Plivačkog kluba Spid, SOS Dječijeg sela i Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka”, istakao je Zaimović.
Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić je istakako da je povodom rođendana ova kompanija pripremila niz pogodnosti za postojeće, ali i za nove korisnike. Ove pogodnosti uključuju usluge fiksne i mobilne telefonije, interneta i servisa Moja TV. Pogodnosti se odnose na popuste ili besplatno korištenje pri korištenju tih usluga.
Hasić je dodao da BH Telecom i ove godine svoj dan obilježava kroz više različitih aktivnosti, među kojima je najviše onih namijenjenih korisnicima usluga, ali i priličan broj onih kojima se dokazuje društvena odgovornost kompanije.
“Dan BH Telecoma ćemo obilježiti i u ostalim gradovima BiH i to turnirom u malom nogometu za osnovce i srednjoškolce u Mostaru, uličnom trkom za omladinske pogone sportskih klubova u Goraždu, prigodnom svečanošću na Panonskim jezerima u Tuzli te akcijom ‘Pomoć je svima potrebna’ u Bihaću”, rekao je Hasić.

Saradnja s udruženjima za djecu i omladinu s posebnim potrebama

Svečanim uručenjem ugovora o sponzorstvu u ukupnom iznosu od 25.000 KM danas je ozvaničen početak saradnje sa Udruženjem roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica Tuzlanskog kantona. Omladinskim udruženjem ‘Dobro djelo’ iz Sarajeva i JU Zavodom za zbrinjavanje mentalno invaldine djece i omladine Pazarić, koji vode brigu o djeci i omladini sa posebnim potrebama.
Na današnjoj konferenciji za medije bio je i Marko Bošnjak, najmlađa muzička zvijezda iz BiH, koji je novo zaštitno lice BH Telecoma. Marko se zahvalio BH Telecomu na podršci.