Objavljen Javni poziv za sredstva po stopi od 0 posto za privrednike Općine Novo Sarajevo

0
334
Privrednici Novog Sarajeva moći će u BBI banci aplicirati za sredstva po subvencioniranoj stopi od nula posto

Na osnovu Ugovora o kreditnoj liniji za podsticaj u zapošljavanju privrednim subjektima potpisanog 3. novembra ove godine između Općine Novo Sarajevo i Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo objavljen je Javni poziv privrednim subjektima i fizičkim licima sa područja ove općine za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.
Radi se o projektu koji će privrednicima sa područja Općine Novo Sarajevo omogućiti da u BBI banci apliciraju za sredstva po subvencioniranoj stopi od nula posto. Sredstva su namijenjena za finansijsku podršku privrednim subjektima u održavanju broja zaposlenih i novom zapošljavanju u cilju rasta ukupnih privrednih aktivnosti, za tekuće poslovanje (kratkoročna finansiranja), trajna obrtna sredstva te osnovna sredstva i investicije (dugoročna finansiranja).
Kratkoročna finansiranja će se odobravati na period do 12 mjeseci u maksimalnom iznosu do 100.000 KM, uz zadržavanje istog broja zaposlenih u toku trajanja finansiranja. Dugoročna finansiranja će se odobravati na period do 60 mjeseci privrednim subjektima uz uslov zapošljavanja najmanje jednog radnika na iznose do 100.000 KM i do 84 mjeseca za iznose finansiranja preko 100.000 KM, uz uslov zapošljavanja jednog novog radnika na svakih 100.000 KM. Grace period je moguć do 9 mjeseci, a maksimalan iznos finansiranja zavisi od kreditne sposobnosti korisnika.
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na službenoj web stranici BBI banke na linku ovdje.
Dodatne informacije mogu se dobiti u najbližoj poslovnici Bosna Bank International d.d. Sarajevo, putem e-maila: linijanovosarajevo@bbi.ba i pozivom na brojeve telefona: 033/275-137, 275-507, 275-289 i 257-701.