Objavljen konkurs za novih 100 stipendija BBI banke

0
602
Bosna Bank International nastavlja sa podjelom stipendija iz Fonda 'Sheikh Saleh Kamel'

Bosna Bank International (BBI) nastavlja sa podjelom stipendija iz Fonda ‘Sheikh Saleh Kamel’. Pravo na prijavu za konkurs imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani Bosne i Hercegovine, sa teritorije regiona jugozapadne BiH, koji obuhvaća teritorije Herecegovačko-neretvanskog kantona, Zapadno-hercegovačkog i Kantona 10, te općine: Trebinje, Ljubinje, Bileća, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Kalinovik i Foča.
Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 12 jednakih rata iznosi protuvrijednost iznosa od USD 100,00 i isplaćuje se u KM, a kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa dostaviti aplikacjiu lično/osobno predajom u prostorijama podružnice/poslovnice BBI banke u Konjicu, Mostaru ili Stocu.
Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti i učenici iz porodica šehida, odnosno poginulih boraca, odnosno studenti/učenici u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobiliziranih boraca.
Planirano je da se dodijeli 100 stipendija za navedeni region, a komisija će razmatrati sve potpune prijave zaprimljene do 30.08.2019. do 12 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatni BBI info telefon: 0800 200 20 ili putem e-maila: info@bbi.ba.
Konkurs sa svim detaljima i listom potrebne dokumentacije možete preuzeti ovdje.