Objavljen m:tel konkurs za stipendiste osme generacije

0
1029
Kompanija m:tel otvara vrata za nove stipendiste

Osmu godinu zaredom, kompanija m:tel objavljuje konkurs za studente koje će stipendirati do kraja prvog ciklusa studija.
‘Dodaj m: svojim uspjesima’, slogan je ovog konkursa kojim m:tel želi da najboljim studentima u BiH obezbijedi još bolje uslove za njihovo naučno i profesionalno usavršavanje tokom trajanja studija. I novi stipendisti će, kao i prethodni, mjesečno primati stipendiju u iznosu od 300 KM.
Konkurs je objavljen danas i otvoren je do 25. januara 2018. godine. Šansu da postanu stipendisti m:tel-a imaju studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom 8 i iznad 8, a koji studiraju na elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.
Studenti navedenih fakulteta treba da su pored prosjeka ocjena i redovni studenti, državljani BiH, koji u dosadašnjem studiranju nisu obnovili nijednu godinu studija, te da nisu stariji od 26 godina.
Pored novčanog dijela stipendije, studenti će imati i priliku da borave na praksi u ovoj kompaniji u trajanju od mjesec dana, a o trošku kompanije, saopćeno je iz m:tela.