Objavljene prve fotografije Fiata Grande Panda

0
136
Novi maleni SUV B-segmenta prodavat će se kao potpuno električni ili hibridni model

Ranije ove godine iz Fiata su u javnost prvi put izišli s konceptom nove, proširene serije modernih elektrificiranih i električnih vozila, zasnovanih na dizajnu i naslijeđu legendarne Pande. Jedan od njih sada je dobio i finalni oblik te smo doznali prve informacije o njegovom karakteru, namjeni i tehnologijama.
Otkrivene su prve slike modela Fiat Grande Panda, prvog u nizu modela spomenute linije. Nakon njega, kompanija će svake godine, do 2027. godine, predstavljati po jednu pridošlicu u obitelj nasljednika Pande. Grande Panda je SUV iz B-segmenta, dug 3,99 metara, s čistim linijama, jednostavnim modernim dizajnom i mjestom za pet ljudi u kabini. Izvana je izrađen kao robustan i čvrst model, prepoznatljivih linija te izraženih detalja.
Svjetlosni potpis sastoji se od više elemenata ‘pikseliziranih’ prednjih svjetala, gdje su dnevna svjetla uklopljena u žmigavce, pa je tako cijela konstrukcija pojednostavljena.

Oblik kabine ‘kockast’ je pa pruža mnogo prostora za putnike, a vozilo je postavljeno na velike točkove od 17″ koje orkužuju široki otvori, kako bi se naglasila svestranost modela, prenosi Autonet.hr.
Osim prvih slika i nekoliko podataka, o novoj Grande Pandi za sada nije poznato ništa više. Iz Fiata su objavili tek da je model zasnovan na multienergetskoj platformi grupacije, da će biti u ponudi kao potpuno električni ili pak s hibridnim pogonom te da će biti namijenjen tržištima od Evrope, preko Bliskog Istoka do Afrike. Kad će se to dogoditi i po kojoj cijeni, ne zna se.