Od 1. jula ponovo se uvodi direktna linija od Sarajeva do Ploča

0
315
Željeznice FBiH planiraju sa novim redom vožnje uspostaviti putnički saobraćaj na relaciji Sarajevo-Zagreb

Predsjednici uprava Željeznica FBiH i HŽ putnički prijevoz, Enis Džafić i Željko Ukić na sastanku u Zagrebu postigli su sporazum o uvođenju sezonskog voza na relaciji Sarajevo (BiH) – Ploče (RH).
“Postigli smo dogovor sa Hrvatskim željeznicama i ponovo, nakon osam i po godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo. Željeznice FBiH su kičma razvoja bh. privrede, i pored rekorda koje bilježimo u teretnom saobraćaju, od izuzetne je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom saobraćaju. Ranije smo uvođenjem kombinovanog prijevoza uspijevali u ljetnoj sezoni omogućiti odlazak na Jadransko more. Direktnom linijom do Ploča podižemo nivo kvaliteta usluge, jer naši putnici će moći po prvi put uživati u putovanju u modernim i udobnim Talgo vagonima do krajnjeg odredišta”, izjavio je Enis Džafić, generalni direktor Željeznica FBiH.
On se zahvalio kolegama iz Hrvatskih željeznica na sporazumu, u korist svih putnika, kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske, ali i na radost mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta.
Voz će saobraćati petkom, subotom i nedjeljom od 01.07.2022. do 11.09.2022. godine. O tačnom redu vožnje i cijenama karata javnost će biti blagovremeno obavještena, saopćeno je iz ŽFBiH. Promotivna vožnja najavljena je za 1. juli 2022. godine.