Održana SBF Start-up Challenge radionica za mlade poduzetnike iz BiH

0
301
Mladi koji su učestvovali na radionici ponosni su na svoj rad i učešće na SBF Start-up Challengu

Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer organizirala je u Sarajevu dvodnevnu radionicu za mlade poduzetnike, učesnike i pobjednike takmičenja Sarajevo Business Forum – SBF Start-up Challenge. Na radionici održanoj u hotelu Courtyard by Marriott učestvovalo je 20 mladih poduzetnika iz Tuzle, Čapljine, Cazina, Banja Luke i Sarajeva.
“Radionica je dio projekta SBF Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama, koji proteklih godina BBI banka organizira u saradnji sa televizijom Hayat. Ovu radionicu organizirali smo uz pomoć i podršku Fondacije Konrad Adenuer i drago nam je da će mladi poduzetnici imati priliku naučiti neke nove stvari koje će im pomoći u razvoju njihovih biznisa od vrhunskog start-up trenera iz Njemačke”, izjavila je dr. Elma Agić-Šabeta, koja je u ime BBI banke bila i jedna od članica žirija na SBF Start-up Challenge takmičenju.
Sven Petke, direktor Fondacije Konrad Adenauer – Predstavništva u Sarajevu naglasio je tokom otvorenja radionice da su veoma sretni što su uključeni i projekat podrške inovacijama i mladim poduzetnicima.
Inače, tokom tri sezone takmičenja na TV Hayat do sada je predstavljeno ukupno 40 poslovnih ideja, a upute i savjete mladim poduzetnicima na ovoj radionici dao je vodeći njemački stručnjak i start-up trener Daniel Bartel, naglasivši kako je sretan da ima priliku upoznati mlade iz cijele BiH.
Mladi koji su učestvovali na radionici ponosni su na svoj rad i učešće na SBF Start-up Challengu koji im je dao dodatnu priliku za uspjeh, ali su im i stručni savjeti koje su dobili na radionici od velike pomoći u nastavku njihovog poslovanja. Projekat je baziran na platformi Sarajevo Business Foruma, najveće regionalne međunarodne investicijske konferencije koju od 2010. godine u glavnom gradu BiH organizuje BBI banka sa partnerima iz zemlje, regiona i inostranstva, s ciljem poticanja i privlačenja domaćih i inostranih investicija u BiH i zemlje Zapadnog Balkana.