Olimpijski centar Bjelašnica prvi u regionu večeras otvara novu sezonu skijanja

0
651
Dobre vijesti iz ZOI'84: Zimska sezona počinje na Bjelašnici

Skijaška sezona 21/22 na najvišem ski-centru u BiH, OC Bjelašnica, počinje večeras noćnim skijanjem sa početkom u 16,30 sati, saopćeno je iz ZOI’84.
Tradicionalno, ZOI’84 prvi dan nove sezone poklanja besplatno skijanje za limitirani broj od 300 korisnika na stazi ‘Kolijevka’. Do vikenda će u funkciji biti noćno skijanje od 18,30 do 21 sat, a 4. decembra planirano je otvaranje ostalih staza.
Svi započeti radovi u OC Bjelašnica privode se kraju. Pušten je u rad sistem za vještačko osnježenje kako bi se zajedno sa intezivnim snježnim padavinama osigurala kvalitetna podloga,a ZOI’84 najavljuje i značajna unapređenja, koja će u OC Bjelašnica biti vidljiva već početkom sezone. Riječ je o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog BX lifta, koji će povećati kapacitete sa 600 na 2.250 skijaša na sat i biće pušten u funkciju 15. decembra, vještačkom osnježenju kompletne staze ‘Kolijevka’, kao i izradi novog ski-data sistema, koji omogućava jednostavniju kupovinu ski-karata.
ZOI’84 odgovornost stavlja na prvo mjesto, te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovan revijalni program povodom otvaranja sezone.
Za novu zimsku sezonu, traži se sezonska karta više. Stoga, zbog velikog interesovanja korisnika pretprodaja karata je produžena do 4.12.2021. Na taj način ZOI’84 želi učiniti zimske sportove dostupnim što većem broju bh. građana. Sezonske karte, koje su među najpovoljnijim u regiji, mogu se kupiti na ski-kasi Bjelašnica – Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani Zetra – ulaz F.
“Vrijedni tim ZOI’84, uz podršku stručnjaka sa najboljih skijališta regiona, predano radi na tome da nova skijaška sezona 21/22 bude najbolja do sada. Međutim, to je samo početak i ne mislimo se na tome zaustaviti. Započeli smo sa planiranjem infrastrukturnih ulaganja i razvojem skijališta za narednu sezonu. Između ostalog, planiramo osposobiti stazu za noćno skijanje sa vrha ski-lifta BY, nabaviti nove mašine za uređenje staza, izgraditi garažu za šestosjednu žičaru sa pratećmom infrastrukturom. To, naravno, ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede KS, koji prepoznaju važnost razvoja OC Bjelašnica i OC Igman“, rekao je Jasmin Mehić, direktor ZOI’84.
U cilju prevencije zloupotrebe karata, iz JKP ZOI’84 poručuju da će od ove godine biti unaprjeđena i pojačane kontrole ski-karata, te apeluje da korisnici savjesno koriste svoje ski-karte, kako bi spriječili eventualne neugodnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here