One UI Watch 4.5 donosi poboljšano iskustvo korištenja novijih modela Galaxy Watch satova

0
440
Lak i brz pristup omiljenim licima sata

One UI Watch4.5 uskoro će biti dostupan za Galaxy Watch uređaje i donosi poboljšano iskustvo korištenja sata. Pored najnovije verzije Wear OS Powered by Samsung(Wear OS 3.5), novi One UI Watch 4.5* omogućava kompletnije iskustvo unosa teksta, lakši način pozivanja i niz novih intuitivnih funkcija za lakše korištenje.
Za lakše ostvarivanje interakcije sa satom, One UI Watch4.5 dodaje kompletnu mogućnost unosa teksta na ekranu. Bilo da vršite pretrage ili odgovarate na poruke i mailove, možete da koristite prednosti nove cjelokupne Qwerty tastature** sa funkcijom ‘prevuci za unos teksta’ pored diktiranja i pisanja rukom, što komunikaciju čini lakšom nego ikada prije.

Lako mijenjanje načina unosa teksta u svakom trenutku

Također, i pozivanje je lakše na Galaxy Watchu zahvaljujući dual-SIM podršci na One UI Watch 4.5. Korisnici mogu da podese SIM karticu po izboru na svom Galaxy pametnom telefonu i automatski je sinhronizuju na svom Galaxy Watch satu.
Galaxy Watch sat nudi i prilagođavanje lica sata kako bi se on što bolje uklopio sa vašom garderobom.
Novi One UI Watch4.5 takođe nudi korisne funkcije za pristupačnost koje korisnicima omogućavaju da uživaju u kompletnom iskustvu korištenja Galaxy Watch sata.

Vizuelne funkcije za pristupačnost pružaju jasnoću

Korisnici mogu da prilagode ekran odabirom omiljene nijanse i povećaju kontrast za lakše čitanje ispisa. Isto tako, zvučna pomoć omogućava korisnicima da podese zvuk na lijevom i desnom audio izlazu za svoje povezane Bluetooth slušalice.
Oni kojima je potrebna dodatna podrška za unos dodirom mogu da produže trajanje interakcije dodira ekrana zahvaljujući funkciji ‘trajanje dodira’, kao i da isključe ponavljanje unosa dodirom uz pomoć funkcije ignorisanja ponavljanja dodira za bolju kontrolu.
Svim opcijama za pristupačnost se može pristupiti sa jednog odgovarajućeg menija.
Galaxy One UI Watch4.5 biće dostupan u trećem kvartalu, a stiže i još novih funkcija, najavljeno je iz Samsunga.
_________
*One UI Watch 4.5 će biti dostupan za Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic i novu Galaxy Watch seriju.
**Dostupnost Qwerty tastature i funkcije ‘prevuci za kucanje teksta’ može da zavisi od jezika.