Općoj bolnici u Sarajevu uručena donacija Intesa Sanpaolo Banke i VISA-e

0
919
Općoj bolnici 'Prim.dr Abdulah Nakaš' uručena je i umjetnička slika rad studenta Likovne akademije

Iznos od 32.000 KM sredstava prikupljenih u sedmoj po redu akciji humanitarnog karaktera ‘Inspirisani srcem’, koju su Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA pokrenuli u maju, ove su godine utrošeni za nabavku opreme za porodilišta u Bosni i Hercegovini.
Tako je Općoj bolnici ‘Dr Mustafa Beganović’ u Gračanici je doniran topli krevetić namijenjen prijevremeno rođenim bebama, a za Opću bolnicu ‘Prim. dr Abdulah Nakaš’ u Sarajevu i JU Dom zdravlja Kakanj su nabavljeni novi i moderni ginekološki stolovi. Danas su dva ginekološka stola uručena Općoj bolnici u Sarajevu, dok će ginekološko-akušersko odjeljenje kakanjskog Doma zdravlja biti bogatije za jedan sto kasnije u ovoj sedmici.
Direktor Opće bolnice ‘Prim. Dr Abdulah Nakaš’, dr Zlatko Kravić je zahvalio na donaciji.
je zahvalila na srdačnom prijemu u ovoj bolnici i potcrtala da strateško opredjeljenje ove banke podrazumijeva aktivno učešće u životu zajednice u kojoj posluje.
“Akcija ‘Inspirisani srcem’ jedan je od načina kojim, uz pomoć VISA-e i naših klijenata, nastojimo potpomoći i doprinijeti boljem okruženju u kojem živimo i radimo. Posebno nas raduje mogućnost da uručimo donacije porodilištima i tako doprinesemo kvalitetnijoj brizi za najmlađe naraštaje“, kazala je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.
Općoj bolnici ‘Prim.dr Abdulah Nakaš’ uručena je i umjetnička slika rad studenta Likovne akademije, čija je inspiracija bila ova humana kampanja Intesa Sanpaolo Banke i VISA-e.