Osvježeni VW T-Roc stigao u BiH, u ponudi tri benzinska i dva dizelska motora

0
526
Novi Roc-Star među kompaktnim SUV-ovima

Osvježeni Volkswagen T-Roc stigao je na tržište Bosne i Hercegovine i oduševljava svojim novim dizajnom svjetala od prednjeg do stražnjeg dijela vozila. Unutrašnjost također nudi savremeniji stil i veći osjećaj kvalitete nego ikada prije.
Standardna oprema sada uključuje LED svjetla, digitalni kokpit, novi infotainment sistem i redizajnirani multifunkcionalni volan.
Što se pogona tiče, kupci mogu birati između tri benzinska i dva dizelska motora. Ponuda počinje s jednolitarskim TSI motorom sa 110 KS. Snažniji četverocilindarski motori razvijaju 150 KS, odnosno 190 KS, ovisno da li je riječ i 1.5 TSI ili 2.0 TSI motoru. Dizelski 2.0 TDI motori dolaze sa 115 i 150 KS, gdje snažniji dolazi i u kombinaciji s 4Motion pogonom.

Digitalni kokpit, novi infotainment sistem, redizajnirani multifunkcionalni volan…

“Kombinacija progresivnog izgleda, sportskih performansi i robusne svestranosti postala je izuzetan recept za uspjeh. Od samog početka i bez direktnog prethodnika, T-Roc je stekao ogromnu popularnost. Od svog lansiranja na tržište krajem 2017. godine, Volkswagen je već prodao više od milion primjeraka kompaktnog SUV-a, impresivno potvrđujući strategiju kompanije u segmentu SUV vozila”, izjavio je Dino Bratović, Volkswagen PKW Brand manager.