Otkrijte načine na koje Galaxy Z Fold5 povećava mobilnu produktivnost

0
1511
Galaxy Z Fold5 kada je otvoren ima 7,6-inčni Dynamic AMOLED 2x ekran sličan tabletu

Obavljanje posla kada ste u pokretu cijeli dan nekada može biti komplikovano i nepraktično. Često nemamo vremena za izvlačenje laptopa iz torbe, a tradicinalni pametni telefoni nam ne daju uvijek ekran koji nam je potreban za udoban i efikasan rad. Stoga prelazak na sklopive uređaje, kao što je novi Samsung Galaxy Z Fold5, može biti prava promjena u igri za bolju mobilnu produktivnost.
Galaxy Z Fold5 telefoni napravljeni su za način na koji zaposlenici, poduzetnici i vlasnici preduzeća danas rade – u pokretu, u kancelariji, između sastanaka i u komunikaciji sa svojim timom na svakom koraku.
Galaxy Z Fold5 kada je otvoren ima 7,6-inčni Dynamic AMOLED 2x ekran sličan tabletu, koji vam daje skoro dvostruko veći ekran od klasičnog pametnog telefona.

Pokrenite više aplikacija u isto vrijeme

Samsung Galaxy Z Fold5 olakšava obavljanje više zadataka uz Multi-Active Windows i personalizovano uparivanje aplikakcija na Edge Panelu. Sada je još lakše podijeliti ekran, jednostavnim prevlačenjem s lijeva na desno s dva prsta dok otvorite drugi prozor. Provjerite svoj kalendar dok šaljete mail ili pošaljite nekome poruku dok pregledavate PowerPoint prezentaciju. Kada ste spremni da se vratite na cijeli ekran u jednoj aplikaciji, prevucite aplikaciju koju želite zatvoriti od sredine ekrana do ruba kao da fizički zatvarate klizni prozor.

Prevucite i ispustite

Galaxy Z Fold5 ne mijenja samo način na koji gledate na posao, on također mijenja način na koji radite. Sa dva otvorena prozora možete prevlačiti i ispuštati slike i tekst između aplikacija baš kao što to radite na svom računaru. Ova funkcija može uštedjeti vrijeme kada pravite prezentaciju ili uređujete Word dokument. Također je sjajno ako trebate kopirati tekst ili URL u e-mail ili poruku.

Rad u Microsoft Officeu

Galaxy Z Fold5 je unaprijed instaliran sa kompletnim paketom za mobilne uređaje Microsoft Office, uključujući Word, Excel, PowerPoint i Teams. Sa ekspanzivnim ekranom, ne dobijate standardno iskustvo pametnog telefona gdje su meniji sažeti. Umjesto toga, Office je optimiziran za prošireni sklopivi ekran i pruža vam korisničko iskustvo mnogo bliže PC verziji. Pogledajte cijelu tabelu u Excelu. Dodajte komentare i crvene linije desno od dokumenta u Wordu. Kreirajte i uredite slajdove u PowerPointu. To je mobilno Office iskustvo koje vam omogućava da efikasno radite u pokretu kao što nikada niste mislili da je moguće.

Vodite bilješke pomoću S Pen

S Pen je i dalje omiljeni dodatak među poslovnim korisnicima Galaxy Z Fold5 pametnih telefona. Oslobodite snagu S Pen olovke koristeći je za bilježenje i trenutno pretvaranje vašeg rukopisa u tekst.

U Outlooku ili Gmailu možete da napišete mail pomoću S pen olovke

Osim toga, dodajte komentare u PDF-ove i dodirnite meni Air Command za prečice. S Pen također dodaje preciznost vašoj svakodnevnoj upotrebi Galaxy Z Fold5 dok se krećete po aplikacijama i pomjerate prozore. Najnovija verzija također dolazi sa kućištem koje je 27% tanje nego prije.

Videokonferencija bez upotrebe ruku

Na pola puta između načina rada pametnog telefona i tableta, čeka vas potpuno novo iskustvo. Zove se Flex Mode, gdje Galaxy Z Fold5 stoji samostalno. Postoji nekoliko načina za produktivno korištenje Flex Mode, ali hands-free videokonferencije zaista stvaraju novo mobilno iskustvo.
Oni koji vole koristiti ruke dok pričaju sada imaju razloga da se raduju s obzirom na to da mogu razgovarati sa slobodnim rukama dok se Galaxy Z Fold5 nalazi na njihovom stolu – i ne trebaju se bojati da primaju videopozive bilo gdje, znajući da mogu postaviti uređaj na bilo koju ravnu površinu u Flex načinu rada, za bistar um i jasnu kameru. Još bolje, koristite opcionu S olovku da pravite bilješke tokom poziva.

Pišite mailove rukom

Dodirivanje tastature bilo kojeg mobilnog uređaja može biti nezgrapno, ali Galaxy Z Fold5 okreće to u vašu korist pomoću S Pen olovke. U Outlooku ili Gmailu možete da napišete mail pomoću S pen olovke i da ona odmah pretvori vaš rukopis u tekst. Za sve one koji su još uvijek vezani za pisanje olovkom, ova mogućnost je i više nego dobrodošla.
Više informacija o Galaxy Z Fold5 telefonu pronađite na linku https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-z-fold5/.
Ukoliko do 1. aprila 2024. godine kupite i aktivirate Galaxy z Fold5 ili Galaxy Z Flip5 telefon dobijate mogućnost korištenja četiri mjeseca besplatne YouTube Premium usluge na svom uređaju, a više informacija potražite na linku https://www.samsung.com/ba/galaxy-benefits/youtube-premium/.
Također, za sve koji do kraja 2023. godine kupe jedan od ova dva uređaja, uz 6 mjeseci besplatne Microsoft 365 Basic usluge dobijaju i prostor za pohranu u oblaku, sigurnu e-poštu bez oglasa i pristup Microsoft podršci. Više o ovoj promociji potražite na https://www.samsung.com/ba/galaxy-benefits/microsoft-one-drive/.

(Izvor: PR Samsung)