Otvoren 46. Sajam šljive u Gradačcu

0
541
Ovogodišnji Sajam šljive u Gradačcu bit će otvoren do 31. augusta

U Gradačcu je danas svečano otvoren 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije ‘Sajam šljive’, uz prisustvo brojnih zvaničnika, izlagača i prijatelja ove specijalizovane privredne manifestacije.
Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje u proizvode i usluge prezentuje 315 izlagača iz BiH, zemalja regiona i EU, a posjetioci će moći vidjeti proizvode i usluge iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.
Na sajmu svoje usluge predstavljaju i obrtničke komore, poljoprivredne zadruge, turističke zajednice, lokalni poduzetnici i firme iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Posavskog kantona te Grada Zagreba, koji je sa Obrtničkom komorom partner ovogodišnjeg Sajma šljive.
Plakete za afirmaciju i unapređenje Sajma šljive bit će uručene dugogodišnjim prijateljima, partnerima i pokroviteljima manifestacije Stjepanu Mesiću i Milanu Bandiću, Županiji Posavskoj i Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, te izlagačima i sponzorima.
Prema riječima Hašima Šabanovića, direktor firme Gradačački sajam d.o.o. Gradačac, i ove godine bit će dodijeljene sjamske medalje za kvalitet izloženih prozvoda, ‘Velike Krušikove medalje’ za jaka i alkoholna pića te medalje za kvalitet ocijenjenih medova.
Ovogodišnji Sajam šljive bit će otvoren do 31. augusta.