Otvoren Diplomatski zimski bazar u Sarajevu

0
938
Diplomatski zimski bazar otvorio je svoja vrata u sarajevskoj Skenderiji

Diplomatski zimski bazar, jednan od najiščekivanijih događaja godine, otvorio je svoja vrata u sarajevskoj dvorani ‘Mirza Delibašić’ u Kulturno-sportskom centru Skenderija.
Posjetitelji mogu šetnjom virtualno posjetiti skoro 40 zemalja u samo jedan dan kušajući razne egzotične kuhinje i kupujući poklone koje je inače teško naći u BiH. Također se mogu natjecati za jedan od posebno probranih predmeta na aukciji, iskušati sreću na ‘botaj lutriji’ sa skoro 800 nagrada, te uživati u programu na bini.
Bazar je najveće dobrotvorno događanje u BiH, koje organizira diplomatska zajednica, uz blisku suradnju s lokalnom zajednicom, a sve u cilju prikupljanja sredstava za pomoć onima kojima je najpotrebnija – djeci i mladim ljudima širom BiH.
Prošle godine Bazar je privukao oko 15.000 posjetitelja tijekom kojeg se prikupilo 200.000 KM koje su donirane dobrotvornim organizacijama diljem Bosne i Hercegovine – i to njih 20.
Zahvaljujući velikodušnosti sponzora, a posebno tri zlatna, kompanijama EFT, Mineco i Bosankar i ove godine su svi troškovi organizacije već pokriveni što znači da kupovinom ulaznice kao i kupovinom proizvoda koji će biti izloženi na Bazaru, svaka marka ide direktno za djecu sa potrebama u cijeloj BiH.
“S ponosom ističemo naše pokrovitelje Grad Sarajevo i Sarajevski Kanton, koji su nas velikodušno podržali i ovu godinu, na čemu smo im iznimno zahvalni“, poručuju organizatori.
KKR i Telemach su, kao zvanični telekomunikacijski partneri i dugogodišnji prijatelji Bazara, omogućili besplatan internet za sve prisutne u Skenderiji. Na taj način posjetitelji mogu putem svojih telefona podijeliti fotografije i uspomene na fantastičan dan koji su proveli s porodicom na ovogodišnjem Bazaru.