Adriatic će osiguravati imovinu, a ASA osiguranje radnike Zavoda za statistiku FBiH

0
1223
FZS je 2008. godine prestao da objavljuje podatke o prosječnoj potrošačkoj korpi u FBiH

Adriatic osiguranje iz Sarajeva (bivše Bosna-Sunce osiguranje, BSO), članica Agram koncerna, osiguravat će imovinu Federalnog zavoda za statistiku, saznaje poslovni portal Profitiraj.ba.
Ova odluka donesena je nakon što je Adriatic osiguranje izabran kao najbolji ponuđač po provedenom konkurentskom postupku, objavljenom na portalu javnih nabavki 4.9.2018. godine.
Iz Federalnog zavoda za statistiku navode da je nakon objavljenog poziva, 18 zainteresiranih ponuđača preuzelo tendersku dokumentaciju, dok je njih pet dostavilo ponude. Ponuda Adriatic osiguranja sa cijenom od 4.210,18 KM ocijenjena je kao ‘najniža’ odnosno najprihvatljivija u postupku nabavke usluge osiguranja imovine Federalnog zavoda za statistiku.
Kad je riječ o izboru najboljeg ponuđača za osiguranje zaposlenika Zavoda izabrano je ASA osiguranje. Od 18 zainteresiranih ponuđača koje je preuzelo tendersku dokumentaciju, pet njih je dostavilo ponude.
Ponuda ASA osiguranja nakon provedene e-aukcije sa ponuđenom cijenom od 22.509,60 KM bila je najprihvatljivija (najniža cijena) i ova osiguravajuća kuća iz Sarajeva izabrana je najpovoljnijim ponuđačem u postupku usluge osiguranja zaposlenika Federalnog zavoda za statistiku.