Otvoren novi javni poziv projekta Evropske unije EU4AGRI

0
434
Projekat EU4AGRI: 400.000 KM za dodjelu bespovratnih sredstava

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, 27. maja objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pružaocima konsultantskih usluga u pripremi poslovnih planova.
Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 400.000 KM, Evropska unija će ojačati kapacitete pružalaca usluga u oblasti poslovnog savjetovanja i konsaltinga. Krajnji cilj poziva je pomoći poljoprivrednim proizvođačima, prerađivačima prehrambenih proizvoda i stanovništvu ruralnih područja u BiH da naprave što kvalitetnije prijedloge prilikom apliciranja za bespovratna sredstva Evropske unije.
Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti preduzeća i udruženja građana (nevladine organizacije) koje su registrovane u BiH i koje imaju iskustvo u realizaciji programa obuke i konsaltinga u oblasti poslovnog planiranja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.
Prijave se mogu podnijeti od 10. juna 2022. godine, dok je krajnji rok za prijavu 08. juli 2022. godine, do 17 sati.
Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, eu4agri.ba.
Prva online INFO sesija bit će održana 1. juna u 11 sati, putem Facebook stranice EU4AGRI.
EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).